Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Româncele s-au făcut de râs la Europenele de gimnastică: O britanică, campioană la individual compus

Sportiva britanică Elissa Downie a câștigat, vineri, medalia de aur la individual compus în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, concurs în care românca Ioana Crișan s-a clasat pe poziția a 18-a.

Triplă medaliată cu argint la ediția precedentă a Campionatelor Europene, Downie a totalizat 55,765 puncte, și a fost urmată pe podium de unguroaica Zsofia Kovacs (55,432 puncte) și de franțuzoaica Melanie De Jesus Dos Santos (55,065 puncte), scrie agerpres.ro.

Sportiva română Ioana Crișan, aflată la prima competiție rezervată senioarelor, a încheiat concursul cu un total de 51,032 puncte.

Crișan a fost notată de arbitri la cele patru aparate după cum urmează: sol — 13,100 puncte, sărituri — 13,336 puncte, paralele — 13,000 puncte și bârnă — 11,566 puncte.

Cea de-a doua reprezentantă a României la individual compus, Olivia Cîmpian, s-a clasat pe poziția a 23-a, cu un total de 50,106 puncte, după ce a căzut la paralele. Notele celei care anul trecut ocupa locul trei cu echipa României la Campionatele Europene de juniori au fost următoarele: sol — 12,933 puncte, sărituri — 14,266 puncte, paralele — 10,541 puncte și bârnă — 12,366 puncte.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor reprezenta România, duminică, în finala la bârnă. În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu, acesta asigurându-și participarea în finalele la sol (sâmbătă) și sărituri (duminică).

În continuare, programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: sâmbătă — finale masculin la sol, cal cu mânere, inele și finale feminin la sărituri și paralele (13,30-16,40), duminică — finale masculin la sărituri, paralele, bară și finale feminin la bârnă și sol (13,30-16,40).

La ediția de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol și sărituri), și două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol și bârnă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.