Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români candidați la alegerile locale de mâine din Marea Britanie

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot

În alegerile locale de joi care au loc în majoritatea regiunilor din Marea Britanie au drept de a alege și de a fi aleșii și cetățenii Uniunii Europene rezidenți aici. În acest alegeri candidează și români. Sergiu Barna este candidat al Partidului Conservator, condus de prim ministrul Boris Johnson, pentru consiliul județean Kent, comitatul din colțul de sud-est al Angliei, relatează jurnalistul Petru Clej pentru RFI.

Deși Conservatorii au toate șansele să-și păstreze majoritatea confortabilă în acest consiliu pe care-l domină politic practic de la înființare în 1973, Sergiu Barna este într-o poziție dificilă, candidând în circumscripția Canterbury Sud în orașul reședință al județului, care acum patru ani a fost câștigată de un candidat al Partidului Liberal Democrat. Sergiu Barna recunoaște că nu candidează cu prima șansă!

În județul Cambridgeshire candidează cu șanse bune de a fi aleasă româncă Alexandra Bulat. Alexandra Bulat candidează în circumscripția Abbey din orașul Cambridge, capitala comitatului (echivalentul județului) Cambridgeshire din estul Angliei, din partea Partidului Laburist. Circumscripția (divizia) Abbey din orașul Cambridge avea un consilier Laburist de la alegerile precedente, care s-a retras lăsând un loc liber de candidat pentru care a fost selecționată Alexandra. Sursa g4media.ro

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.