Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romani cu care ne mandrim: Claudiu STANASEL - Vicepreședinte al Consiliului municipal din Prato

Claudiu Stănăşel, în vârstă de 24 de ani, este cel mai tânăr consilier local din Italia şi primul român care a reuşit o astfel de performanţă.
-
Vicepreședinte al Consiliului municipal din Prato, acesta face politică de 5 ani, iar la alegerile din 26 mai 2019 Stănăşel a obţinut cele mai multe voturi pentru partidul său de dreapta, LEGA. “Îndemn tinerii să intre în politică. Noi putem scrie un viitor mai bun”. Claudiu Stănăşel a plecat din România împreună cu părinţii săi când avea doar 6 ani.
-
Tatăl, Ştefan Stănăşel, este preşedintele uneia dintre cele mai importante  organizaţii pentru cetăţenii români din Italia, numită „Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia“ si candidat la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie, din partea Partidului PRO Romania.
-
Familia Stănăşel s-a stabilit în Prato, un oraş din regiunea Toscana, puternic industrializat, cu circa 200.000 de locuitori.
Este al treilea oraş din centrul Italiei, ca număr de locuitori, după Roma şi Florenţa. La vârsta de 16 ani, când era elev de liceu, Claudiu Stănăşel a obţinut prima victorie. “Mereu îmi amintesc cu plăcere de acel moment. Aveam doar 16 ani şi am fost votat de 1600 de elevi ca reprezentant al celei mai importante şcoli din Prato, institutul Buzzi. Atunci am început sa mă informez şi am început să fiu atras de politică. Am înţeles că doar aşa pot lupta pentru o lume mai bună”, spune tânărul. (sursa: repatriot.ro)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.