Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania: Români condamnați la aproape 300 de ani de închisoare

cugetliber.ro
inchisoare
Zile de lucru care începeau cu răsăritul primelor raze ale soarelui și se lungeau până la ora opt seara, de luni până sâmbătă, având numai jumătate de oră pentru pauza de prânz și un salariu de 1 euro pentru fiecare ladă de citrice culeasă.

Cu toate acestea, din acel euro primeau doar o minimă parte, cât să aibă pentru mâncare, iar restul le era oprit pentru a plăti o presupusă datorie care nu se termina niciodată și o lungă listă de cheltuieli care creștea de fiecare dată când exploatatorii lor aveau chef.

Acestea sunt condițiile precare în care au fost găsiți peste 50 de muncitori sezonieri, majoritatea români, înșelați de un grup infracțional organizat care îi exploata pe câmpurile agricole din localitățile spaniole Castellón și Huesca, în comunitatea autonomă Aragona.

Potrivit publicației El Confidencial, lucrătorii au fost asistați de agenții de la Guardia Civil, iar denunțul lor a fost esențial pentru a pune bazele unei sentințe în urma căreia liderii grupării, un cuplu de naționalitate română, au fost condamnați la 108 ani și șase luni de închisoare fiecare.

Aceștia sunt acuzați de 54 de infracțiuni cu privire la traficul de ființe umane cu scopul de a le supune sclaviei, dar și cu privire la spălarea banilor.

În total, cinci indivizi au fost condamnați, dintre care patru sunt cetățeni români (cei doi lideri, plus alți doi conaționali) și unul este marocan, aceștia fiind condamnați la 299 de ani și opt luni de închisoare.

Deși este vorba despre ani grei de închisoare, ceea ce impresionează mai tare în această sentință de 34 de pagini este descrierea metodelor folosite de inculpați pentru a subjuga tinerii, femeile sau chiar și cuplurile căsătorite, pentru a-i transforma în forță de muncă de unică folosință pe care o înlocuiau la anumite perioade de timp.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.