Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români și moldoveni sclavi în Spania. Poliția a destructura o rețea criminală din provincia Sevilla și a eliberat 21 de victime

sclavie

Poliția spaniolă a eliberat 21 de victime, cetățeni din Republica Moldova și România, ale exploatării prin muncă în sectorul agricol și a arestat 15 persoane responsabile de trafic de persoane.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua infracțională ținea victimele în condiții groaznice, privându-le de hrană și apă în timpul zilelor de lucru. Autoritățile au lansat o anchetă după ce ofițerii au aflat despre mai multe victime ale traficului de persoane în orașul Brenes, transmite Moldova1.md.

În provincia Sevilla au avut loc șapte raiduri ale Poliției. Anchetatorii au descoperit că rețeaua criminală era formată din două grupuri care duceau o viață de lux. În urma raidurilor, oamenii legii au confiscat peste 37.000 de euro, trei mașini de lux, 15 telefoane mobile, computere, ceasuri, bijuterii, machete și un stilou cu pistol.

Cetățenii moldoveni și români au fost recrutați în țările lor de origine prin intermediul anunțurilor și al rețelelor de socializare, fiind ademeniți cu locuri de muncă bine plătite în Spania. Victimele erau apoi duse cu autobuzul la Sevilla, iar membrii grupului le modificau documentele originale, pentru a fi identificate ca fiind lucrători locali. Persoanele erau cazate în locuințe din orașele Brenes și Cantillana.

Acestora nu li se permitea să se deplaseze liber și să părăsească locuințele, munceau până la epuizare, îndeplinind diferite sarcini agricole. Responsabilii nu le permiteau să bea apă sau să mănânce în timpul programului de lucru, în pofida temperaturilor ridicate și a efortului fizic intens.

O persoană a leșinat într-un supermarket, iar o alta a fost rănită după ce a încercat să scape pe fereastra unei case. Liderii rețelei criminale sunt acuzați de trafic de persoane, fals și furt de identitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.