DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România, campionă într-un top Eurostat. Afacerile în care ţara noastră excelează

The Romania Journal
EUROSTAT

România se află pe locul trei în Uniunea Europeană cu cele mai multe companii mijlocii și mari după numărul salariaților, înaintea țării noastre aflându-se Germania și Luxemburg, arată un raport publicat miercuri de Eurostat.

Citeşte şi: Victor Ciutacu râde de Ludovic Orban: 'E ca locatarul revolutionar are vrea sa dea lovitura de stat la asociatia de proprietari'

În 2015, în România, 1,8% din companii au fost mijlocii (între 50-249 de persoane angajate), apoi 0,4% mari (250 de angajați și peste) și 97,9% mici (0-49 persoane angajate).

Prima în topul țărilor din UE, cu cele mai multe companii mijlocii și mari, este Germania cu 2,4% intreprinderi mijlocii, 0,5% mari și 91,7% mici. Pe locul doi se află Luxemburg, unde 2% din totalul companiilor au fost mijlocii în 2015, 0,5% mari și 97,6% mici.

După numărul de angajați care lucrează în firmele mari, România se clasează pe locul patru în Uniunea Europeană, în urma Angliei, Germaniei și Luxemburgului. Astfel, 44,4% din angajații companiilor lucrează în firme mici, 34,5% în companii mari cu peste 250 de angajați și 21,1% din salariați lucrează pentru companii de dimensiuni medii.

În privința valorii adăugate, în România, 47,8% a venit de la companiile mari, 32,6% din cele mici și 19,6% de la întreprinderile mijlocii, mai arată datele Eurostat.

În Uniunea Europeană, în 2015 existau 23,5 milioane de întreprinderi nefinanciare, dintre care 98,7% erau mici, 1% erau medii și doar 0,2% erau mari. În rândul întreprinderilor mici, cele care au avut mai puțin de 10 persoane angajate au reprezentat 93% din numărul total de întreprinderi. Dintre statele membre, ponderea întreprinderilor mici, mijlocii și mari a fost în mare parte identică în 2015.

Cu toate acestea, în privința numărului de persoane angajate în UE, întreprinderile mici au oferit aproximativ jumătate din forța de muncă în 2015, în timp ce 17% au fost angajate în întreprinderi mijlocii și o treime în întreprinderi mijlocii.

În ceea ce privește valoarea adăugată, 38% a venit de la firmele mici, 19% de la întreprinderile mijlocii și 44% din întreprinderile mari. În UE, în 2015 existau 23,5 milioane de întreprinderi nefinanciare, dintre care 98,7% erau mici, 1% erau medii și doar 0,2% erau mari.

În rândul companiilor mici, cele care au avut mai puțin de 10 persoane angajate au reprezentat 93% din numărul total.

Cu toate acestea, în privința numărului de persoane angajate în UE, întreprinderile mici au oferit aproximativ jumătate din forța de muncă în 2015, în timp ce 17% au fost angajate în întreprinderi mijlocii și o treime în cele mijlocii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.