Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, implicată în scandalul internațional al momentului: Siria a înapoiat Franţei, prin ambasada României, Legiunea de Onoare acordată lui Bashar al-Assad

macron Bashar al-Assad

Siria a înapoiat joi Franţei Marea Cruce (cel mai înalt grad) a Legiunii de Onoare, ce i-a fost acordată de statul francez, în 2001, preşedintelui sirian Bashar al-Assad, care acum spune că "nu se simte onorat" de distincţie, transmite EFE.

Franţa a iniţiat o procedură de retragere a Legiunii de Onoare atribuite preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat luni seara, pentru AFP, anturajul preşedintelui Emmanuel Macron.

Citește și: Decizie istorică în lume: O țară își schimbă numele! Regele a anunțat ce denumire neașteptată va avea statul

EFE relevă că, potrivit unui comunicat al biroului lui Bashar al-Assad, ministerul sirian al Afacerilor Externe a înapoiat Franţei decoraţia prin intermediul ambasadei României la Damasc, care reprezintă interesele franceze în această ţară, după ce Parisul şi-a închis reprezentanţa diplomatică în 2012.

Comunicatul precizează că această măsură vine după participarea Franţei "în agresiunea tripartită contra Siriei, din 14 aprilie, alături de SUA şi Regatul Unit".

Preşedinţia siriană arată că Bashar al-Assad "nu se simte onorat de această decoraţie a unui regim servitor al SUA, care sprijină organizaţii teroriste în Siria şi atacă un stat membru al ONU cu încălcarea flagrantă a fundamentelor şi principiilor dreptului internaţional".

Preşedintele sirian a primit Marea Cruce a Legiunii de Onoare din mâinile preşedintelui francez Jacques Chirac, în 2001, la puţin timp după ce i-a succedat la putere tatălui său, Hafez al-Assad.

Citește și: ALERTĂ - Teroare și HAOS la Tripoli: Aeroportul orașului a fost ATACAT cu rachete în ziua în care au ajuns delegaţiile ONU şi ale Franţei

Conform AFP, procedura de retragere a Legiunii de Onoare este atributul Marelui Maestru al Ordinului, şi anume preşedintele în exerciţiu al Republicii Franceze, anunță Agerpres.

Din 2010, un decret permite simplificarea procedurii în cazul străinilor care au "comis acte contrare onoarei". În ceea ce priveşte cetăţenii francezi, această distincţie este automat retrasă oricărei persoane condamnate la cel puţin un an de închisoare cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.