Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, lovită din nou de norul de praf din Sahara: Avertisment dur al medicilor - FOTO

www.realitatea.net
praf saharian

România e afectată de un nou val de praf saharian, concentraţia maximă a particulelor de praf şi nisip provenit din Africa urmând să se resimtă inclusiv în cursul zilei de marți.

Agenţia Naţională de Meteorologie din Ungaria a avertizat că, începând de duminică seară, norul de praf saharian se afla deasupra Ungariei, iar de luni, 16 aprilie, deasupra părţii de Vest a României.

În cursul zilei de marți, concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera.

Citește și: Protestatarul #rezist luat pe sus de polițiști declară 'război' statului: Ce a dezvăluit bărbatul despre momentul încătușării sale - VIDEO

"Agenţia Naţională de Meteorologie din Ungaria a avertizat că începând de duminică seara, norul de praf saharian se află deasupra ţării, el ajungând şi în zona de Vest a României. Concentraţia maximă a particulelor de praf şi nisip provenite din Sahara, fiind resimţite în zilele de luni şi marţi, urmând ca miercuri să se retragă odată cu intrarea unui front de aer mai rece care va curăţa atmosfera. Maşinile, geamurile şi acoperişurile caselor au fost acoperite de particule roşiatice, iar alergicii la praf şi polen ar putea avea de suferit. Staţiile de monitorizare ale calităţii aerului la nivelul judeţului Caraş-Severin au înregistrat valori semnificative ale indicatorului pulberi în suspensie, dar fără a depăşi limita admisă de legislaţia în vigoare.” , a declarat Mirela Ianoşi, consilier superior la Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, potrivit Realitatea.net.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţie a Mediului la nivel naţional susţin că nu a existat o avertizare europeană despre acest fenomen, iar în prezent calitatea aerului se situează în parametri normali.

În ultima vreme, astfel de episoade sunt tot mai dese - susţin meteorologii. Deşi nu e periculos, aerul încărcat cu particule sahariene poate agrava alergiile sau afecţiunile respiratorii existente, sunt de părere medicii.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.