Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, TARA MORȚII? O statistică a OECD arată că țara noastră alocă cei mai puțini bani pentru sănătate la nivelul Uniunii Europene

www.pixabay.com
medici, spital, operație

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește bugetul alocat pentru sănătate în anul 2017, conform unui raport publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Conform datelor publicate în raportul „Health at a Glance: Europe 2018”, România a alocat în anul 2017 5,1% din PIB pentru sănătate, cel mai mic procent din Uniunea Europeană. Media înregistrată la nivelul Blocului comunitar este de 9,6%, cel mai mare buget fiind alocat în Franța, 11,5% din PIB.

De asemenea, România alocă mai puțin și decât trei țări europene care nu fac parte din UE, precum Albania (6,8%), Macedonia (6,1%) sau Muntenegru (5,9%).

În capul clasamentului se situează și Germania și Suedia, în timp ce Letonia, Lituania și Luxemburg au un procentaj apropiat de al României.

România se situează la finalul clasamentului Uniunii Europene și în ceea ce privește cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor și cheltuielile cu pacienții din spitale.

Bugetul alocat pentru sănătate pe cap de locuitor reprezintă o treime din media europeană și este până la de cinci ori mai mic decât în Luxemburg, care alocă cei mai mulți bani pentru sănătate din acest punct de vedere. Finalul clasamentul este completat și de Bulgaria și Letonia.

În ceea ce privește cheltuielile pentru pacienții din spitale, cei mai mulți bani sunt alocați în Danemarca, Suedia și Luxemburg, iar cei mai puțini în România, Bulgaria și Letonia.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.