Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania 10 - 44 Irlanda a spulberat recordul peste 89267 spectatori la Mondialul de Rugby pe Wembley

rwcrecord

Romania 10 - 44 Irlanda a spulberat recordul peste 89267 spectatori la Mondialul de Rugby pe Wembley

content-image

Citeste aici..Rugby Romania - Irlanda #RWC 27.09.2015 Rezultate Grupa D a Cupei Mondiale 2015

Grupa D

23.09.2015 - Franta Vs Romania (Londra)

27.09.2015 - Irlanda Vs Romania (Londra)

06.10.2015 - Canada Vs Romania (Leicester)

11.10.2015 - Italia Vs Romania (Exeter)

Pe Stadionul Wembley, Romania a avut o sarcina mult mai dificila decat in primul joc, cel impotriva Frantei, campionii en-titre din Six Nations, Irlanda, respectandu-si blazonul si castigand partida cu scorul de 44-10. Romania a suferit a doua infrangere la Cupa Mondiala, esec indulcit un pic de eseul reusit la final de Tonita.

Presiunea verzilor asupra echipei noastre a inceput inca dupa primul fluier al arbitrului, iar posesia prelungita a acestora s-a materializat printr-o lovitura de pedeapsa pe care Madigan a concretizat-o in puncte desi distanta fata de butul nostru a fost de aproximativ 42 de metri.

In replica, Stejarii au egalat prin Calafeteanu si primele puncte inscrise pe tabela de marcaj ne-au dat curaj, atacurile noastre insa nereusind sa treaca de 22-ul advers. In aceste conditii, irlandezii, prin acelasi Madigan au marcat la prima sansa ivita si anume, din lovitura de pedeapsa.

Din acel moment initiativa a trecut de partea oaspetilor pana la finalul primei reprize, mai intai Bowe, iar apoi Earls au marcat cate un eseu, ambele reusite la colt, dintre care una transformata de Madigan. Astfel,la cabine pentru pauza, Irlanda a intrat in avantaj cu rezultatul de 18-3.

Ofensiva elevilor lui Joe Schmidt a continuat si dupa reluare, iar primul eseu al partii secunde l-a marcat Earls, aflat la dubla personala. Pana in minutul 60 jocul s-a echilibrat si in ciuda eforturilor depuse insa, Stejarii nu au reusit sa-si creeze sanse reale de a-si trece in cont alte puncte.

A urmat un cartonas galben vazut de Gal, pentru greseli repetate ale echipei, iar in inferioritate numerica Romania a fost surprinsa de doua ori. Bowe a marcat eseul care practic asigura irlandezilor punctul bonus ofensiv, iar incercarea lui R.Kearney a marit ecartul la 37-3.

Ultimul eseu al irlandezilor a venit in minutul 74, cand Henry a finalizat efortul colegilor sai de pe inaintare, Madigan a transformat si se parea ca vom incheia partida cu doar trei puncte marcate.

Nu avea sa fie asa pentru ca dupa o lovitura de pedeapsa jucata in margine ne-am apropiat la cinci metri de terenul de tinta al adversarilor si Tonita, dupa o patrundere individuala, in ciuda opozitiei a trei aparatori irlandezi, a marcat un eseu care a recompensat efortul depus de Stejari in fata campionilor Emisferei de Nord.

Urmatoarea partida a Romaniei va avea loc pe 6 octombrie, cand vom intalni Canada la Leicester, primul pas catre atingerea obiectivului propus si anume obtinerea a doua victorii la Cupa Mondiala din Anglia.

Wembley Stadium, Londra: Romania-Irlanda 10-44 (3-18)

Arbitri: Craig Joubert(Africa de Sud)-Romain Poite(Franta),Leighton Hodges(Tara Galilor)

Au marcat: Tonita-e, Vlaicu-tr, Calafeteanu-lp, respectiv Bowe-2e,Earls-2e,Henry-e, R.Kearney-e,Madigan-4tr,2lp

Cartonas galben: Gal

 

Romania:1.Andrei Ursache(Carcassonne),2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens),3.Paulica Ion (Perpignan),4.Valentin Poparlan (Timisoara Saracens),5. Ovidiu Tonita (Provence Rugby),6.Viorel Lucaci (SteauaBucuresti),7.Mihai Macovei (Colomiers),8. Daniel Carpo (CSM Olimpia Bucuresti), 9.Valentin Calafeteanu(Timisoara Sracens),10.Michael Wiringi (Stiinta Baia Mare),11.Ionut Botezatu (StiintaBaia Mare),12.Csaba Gal(UniversitateaCluj), 13.Paula Kinikinilau(Timisoara Saracens),14.Adrian Apostol(Stiinta Baia Mare),15.Catalin Fercu(Saracens)

Rezerve:16.Otar Turashvili (Colomiers),17.Mihaita  Lazar(Castres),18.Alexandru Tarus (Timisoara Saracens),19. Johann Van Heerden (StiintaBaia Mare),20.Stelian Burcea(Timisoara Saracens),21.Florin Surugiu(CSM OlimpiaBucuresti),22.Florin Ionita(SteauaBucuresti),23.Florin Vlaicu(CSM OlimpiaBucuresti)

 

Irlanda:1.Cian Healy(Leinster), 2.Richardt Strauss(Leinster),3. Nathan White(Connacht),4. Donnacha Ryan(Munster),5. Devin Toner(Leinster),6. Jordi Murphy(Leinster),7. Chris Henry(Ulster),8. Jamie Heaslip(Leinster), 9.Eoin Reddan(Leinster),10.Ian Madigan(Leinster),11.Keith Earls(Munster), 12.Darren Cave(Ulster), 13.Jared Payne(Ulster),14.Tommy Bowe(Ulster),15.Simon Zebo(Munster)

Rezerve:16.Sean Cronin(Leinster),17.Jack McGrath (Leinster),18.Tadhg Furlong (Leinster),19.Paul O’Connell (Munster),20.Sean O’Brien (Leinster),21.Conor Murray (Munster),22.Paddy Jackson (Ulster),23.Rob Kearney (Leinster)

content-image

Citeste aici...România a fost aclamată de Englezi la debutul in Campionatul Mondial de rugby pe Queen Elizabeth

Irlanda 50 - 3 Canada | grupa D a CM 2015 #RWC

Franta 38 - 11 Romania | grupa D a CM 2015 #RWC

Italia 23 - 18 Canada | grupa D a CM 2015 #RWC

Franta 32 - 10 Italia | grupa D a CM 2015 #RWC

Irlanda 44 - 10 Romania | grupa D a CM 2015 #RWC

Antrenorul Lynn Howells a anuntat ieri echipa pentru acest prim meci. „Sper ca apararea sa fie la inaltime si sa le tinem piept irlandezilor.

Sunt mandru ca sunt capitanul echipei si vreau sa ajut echipa cat voi putea mai bine”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

Vezi aici mai multe poze.. ROMANIA - IRLANDA #RWC

PRIMUL XV:
1. Andrei Ursache, 2. Andrei Radoi, 3. Paulica Ion, 4. Valentin Poparlan,   5. Ovidiu Tonita, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (cpt), 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi , 11. Ionut Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Paula Kinikinilau, 14 Adrian Apostol, 15. Catalin Fercu

REZERVE: 16. Mihaita Lazar, 17. Otar Turashvili, 18. Alexandru Tarus, 19. Johannes Van Heerden , 20. Stelian Burcea, 21. Florin Surugiu, 22. Florin Ionita, 23. Florin Vlaicu

Fata de meciul cu Franta, in primul XV au avut loc 8 schimbari, cei care au fost pe banca de rezerve in meciul de debut, fiind acum titulari. Cei care s-au aflat in teren si pentru meciul cu „cocosii” sunt Paulica Ion, Vali Poparlan, Viorel Lucaci, Mihai Macovei, Paula Kinikinilau, Adrian Apostol si Catalin Fercu. De remarcat este prezenta in primul XV a lui Daniel Carpo, dar si pe banca a pilierului Alexandru Tarus, ca optiune pentru linia I.

UPDATE: Valentin Ursache a fost inlocuit cu Viorel Lucaci dupa ce acesta a primit o suspendare de o saptamana pentru un placaj periculos in meciul contra Frantei scrie frr.ro

Citeste aici.. Stejarii debuteaza azi la Rugby World Cup - Franta - Romania

Grupa D Clasament al Cupei Mondiale Rugby 2015 #RWC

Franța — 9 puncte (două jocuri)

Irlanda — 5 p (1 j) +4 p (1j)

Italia — 4 p (2 j)

Canada — 1 p (2 j)

România — 0 p (1 j).

Digi Sport transmite, in exclusivitate in Romania

Canal+ si France 2 vor transmite meciurile Frantei

Pentru a fi la curent cu mai multe follow me Twitter @Mirel Urmareste-ma pe Facebook Mirel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.