Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a dat lovitura: bogații șeici din Qatar au fost convinși și investesc masiv în țara noastră

Al-Arabya
Qatar

Oficialii din Qatar și România s-au reunit într-o întâlnire de afaceri virtuală, pentru a consolida relațiile economice.

Relațiile comerciale dintre Qatar și România au înregistrat o creștere de 32%, ajungând de la 371 de milioane QAR (riali qatarezi) în 2021, la 490 de milioane QAR în 2022, potrivit oficialilor.

Comentariile au fost făcute la întâlnirea virtuală de afaceri Qatar-România, condusă de Camera Qatareză (QC) pentru a explora îmbunătățiri ale parteneriatelor comerciale și economice care implică sectoarele private ale ambelor națiuni, a informat publicația locală Gulf Times.

În ciuda creșterii cifrelor, ambasadorul Qatarului în România, Osama Yousef Al Qaradawi, a spus că sectoarele private din ambele națiuni au potențialul de a crește în continuare nivelul comerțului.

Ambasadorul a încurajat explorarea oportunităților de investiții și înființarea de societăți mixte.

La întâlnire au participat oameni de afaceri din sectoare precum alimentație, agricultură, IT, industrie și energie regenerabilă din ambele țări.

România are o amplasare strategică

România, stat membru al Uniunii Europene situat în partea de sud-est a Europei, se bucură de amplasarea strategică în apropierea mai multor piețe mari, inclusiv UE, statele CSI și Orientul Mijlociu.

De asemenea, țara este străbătură de o treime din fluviul Dunărea și are cel mai mare port de la Marea Neagră, Constanța, oferindu-i un avantaj competitiv în transportul mărfurilor asiatice.

Bucureștiul, capitala și cel mai mare oraș al României, este principala destinație pentru investițiile străine directe (ISD) de peste un deceniu. Alte regiuni, în special partea de vest, înregistrează, de asemenea, investiții considerabile.

Economia României, caracterizată printr-un indice de dezvoltare umană ridicat și o forță de muncă calificată, este o economie mixtă cu venituri mari.

Se clasează ca o destinație de top în Europa Centrală și de Est pentru ISD, cu o creștere semnificativă în sectoare precum IT și producția de autovehicule.

PIB-ul țării a înregistrat o creștere de 6,5% în raport anual în primul trimestru al anului 2022, marcând al patrulea trimestru consecutiv de creștere.

SURSA: REVISTA PRESEI RADOR RADIO ROMÂNIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.