Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a început procesul de decontare a pieței de echilibrare la 15 minute, anunță Transelectrica

transelectrica

Începând de luni, piața de energie electricã din România a trecut de la intervalul de decontare de o orã la intervalul de decontare de 15 minute, conform regulamentelor europene transpuse în legislația româneascã, anunță Transelectrica.

Implementarea acestui interval de decontare pe piața de energie electricã face posibilã o tranzacționare mult mai apropiatã de intervalul de livrare, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu îi pune la zid pe liderii politici: 'De Iohannis, atâta zic, 'Mușchii mei minte nu are'. Voiculescu poate doar să îmbălsămeze sistemul'

Acțiunile și procesele necesare pentru trecerea la intervalul de decontare de 15 minute au fost coordonate de cãtre CNTEE Transelectrica SA în colaborare cu ANRE, OPCOM și toți participanții la piața de energie.

Având în vedere complexitatea procesului de trecere la intervalul de decontare de 15 minute, acesta a fost pregãtit cu rigurozitate din punct de vedere tehnic în ultimele luni și a necesitat realizarea unor modificãri ale platformelor utilizate și proceselor derulate.

Astfel, perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 a fost dedicatã în întregime testelor și corecțiilor necesare, precum și diseminãrii rezultatelor acestora cãtre toate pãrțile implicate în aplicarea trecerii la decontarea la intervalul de 15 minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.