Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a înregistrat cea mai mare scădere din UE a lucrărilor de construcţii, în noiembrie

constructii

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o scădere cu 4,9%, în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, acesta fiind cel mai semnificativ declin consemnat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) potrivit Agerpres.

Comparativ, în zona euro, lucrările de construcţii au înregistrat în noiembrie un avans de 1,4%, în timp ce în UE au crescut cu 1,2%. În octombrie, lucrările de construcţii s-au menţinut stabile în zona euro şi au crescut cu 0,7% în UE.

Cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost în Slovenia (12,2%), Ungaria (12%) şi Slovacia (7%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în România (minus 4,9%), Spania (minus 1,4%) şi Belgia (minus 0,9%).

În noiembrie, comparativ cu comparativ cu perioada similară a anului trecut, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Slovenia (18,4%), România (9,3%) şi Ungaria (5,1%), cea mai semnificativă scădere fiind în Spania (minus 13,1%), Belgia (minus 9,3%) şi Slovacia (minus 8,8%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.