Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imobiliare - România a înregistrat din tranzacţii comisioane de peste 5,5 milioane de euro

imobiliare complex

Valoarea comisioanelor înregistrate de reţeaua de birouri imobiliare francizate Re/Max România a depăşit anul trecut 5,5 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 20% faţă de 2019, informează un comunicat al companiei, transmis joi AGERPRES.

Pe parcursul anului trecut, compania a intermediat peste 5.000 de tranzacţii imobiliare, care au însumat mai mult de 200 de milioane de euro. Estimările Re/Max România arată o creştere cu circa 30% atât a numărului de tranzacţii, cât şi a valorii comisioanelor înregistrate.

Potrivit datelor centralizate, aproape 85% din totalul tranzacţiilor realizate de birourile Re/Max la nivel naţional au fost reprezentate de segmentul vânzări, care a cunoscut o creştere cu peste 30% faţă de anul precedent, restul de 15% cumulând segmentul închirieri.

Capitala României s-a menţinut şi în 2020 în topul oraşelor cu cel mai mare număr de tranzacţii înregistrate, fiind urmată în clasament de Cluj şi Braşov. În acest context, cele mai multe intermedieri au fost pe segmentul rezidenţial - într-o pondere de 72%.

Potrivit reprezentanţilor companiei, anul trecut s-a resimţit o tendinţă de creştere pe acest segment, în special pe locuinţe cu suprafeţe mari şi/sau case. În continuare, cele mai multe tranzacţii s-au înregistrat pe segmentele terenuri (13%), office (4%), industrial (5%) şi altele (6%).

Tot la nivelul oraşului Bucureşti au fost intermediate şi cele mai valoroase tranzacţii ale birourilor Re/Max, respectiv un bloc de locuinţe în valoare de 2,5 milioane de euro, un spaţiu industrial/office de 1,8 milioane de euro şi o vilă de 1,7 milioane de euro.

Pentru anul 2021, compania mizează pe o evoluţie pozitivă a afacerilor, cu o creştere de aproximativ 30% pentru toţi indicatorii importanţi. Până la finele acestui an, Re/Max România estimează un volum de peste 6.500 de tranzacţii, care să cumuleze o valoare totală a comisioanelor de circa 7 milioane de euro, precum şi un minimum de 65 de birouri francizate şi 750 de agenţi.

La nivel mondial, Re/Max este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în anul 1973 în Denver, are în prezent peste 128.000 de agenţi afiliaţi, în 8.300 de birouri, aflate în circa 110 de ţări. În Europa, compania este prezentă în 40 de ţări, cu peste 2.000 birouri şi 29.000 de agenţi.

În România, Re/Max este cea mai mare reţea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenţi imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize şi peste 600 de membri.

Reţeaua locală Re/Max a încheiat anul 2020 cu peste 50 de birouri francizate şi peste 600 de membri.

Planul de extindere la nivel naţional al companiei vizează 110 de birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari, până în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.