Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a modernizat elicopterele Ucrainei, inclusiv tipul de model prăbușit miercuri: posibilul rol jucat de angajații români

Radu Pop
Ministerul Apărării din Ucraina
elicopter model H225

Site-ul Ministerului Apărării din Ucraina prezenta în 14 decembrie 2021 faptul că modelul elicopterului prăbușit în Bovarî a fost modernizat în România. Nu este clar dacă fix prototipul prăbușit miercuri, însă anchetatorii vor afla acest detaliu cu siguranță în zilele ce vor urma.

Ministerul Apărării din Ucraian prezenta încă din 2021 faptul că cinci elicoptere H225 Super Puma pentru Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au fost modernizate la uzina Airbus din orașul Ghimbav, la Brașov. Era vorba de două elicoptere pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei și trei pentru Garda Națională a Ucrainei.

În 2018, Airbus Helicopters și Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au semnat un contract pentru furnizarea a 21 de elicoptere H225. Aparatele de zbor nu au fost noi în momentul livrării, ci, după utilizare și pentru nevoile Ucrainei, au fost revizuite și modernizate pentru operațiuni de căutare și salvare și pentru transport.

Această informație a fost publicată pe site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei la data de 14 decembrie 2021. Atunci, era notat că „întreprinderea românească din Ghimbav lucrează în cadrul acestui acord la 15 elicoptere. Lucrările includ o inspecție majoră pentru repunerea în funcțiune a elicopterelor și instalarea de echipamente speciale, cum ar fi o stație optico-electronică, un proiector de căutare, un troliu și altele”.

Șase oficiali ai Ministerului de Interne din Ucraina, inclusiv ministrul de Interne, au murit după ce un elicopter s-a prăbușit lângă Kiev. Cel puțin 16 oameni, din elicopter și de la sol, au murit în urma incidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.