Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a obţinut o medalie de argint şi una de bronz la Europenele de Judo juniori

AGERPRES
judo standard

România a obţinut o medalie de argint, prin Alex Creţ (cat. 90 kg), şi una de bronz, prin Eduard Şerban (cat. 100 kg), la Campionatele Europene de judo pentru juniori de la Porec (Croaţia), care s-au încheiat vineri, potrivit Agerpres.

Creţ a fost învins în finala cat. 90 kg de francezul Francis Damier. În primul tur, Creţ l-a întrecut pe cehul Martin Bezdek, în optimi s-a impus în faţa bulgarului Stanislav Stefanov, în sferturi a câştigat în faţa ucraineanul Timur Valieiev, iar în semifinale a dispus de israelianul Guy Gurevitch.

Eduard Şerban, campion mondial de cadeţi, l-a învins pe francezul Kenny Liveze în meciul pentru medalia de bronz la cat. 100 kg. În optimi, Şerban a trecut de ucraineanul Danilo Gololobov, în sferturi s-a impus în faţa ungurului Zsombor Veg, iar în semifinale a pierdut disputa cu Mert Şişmanlar.

Georgiana Miler a ocupat locul cinci la cat. +78 kg, după ce a fost învinsă de rusoaica Elis Starţeva în meciul pentru bronz. Românca a învins-o în optimi pe Oxana Diacenco (Rep. Moldova), a pierdut în sferturi în faţa croatei Helena Vukovic, dar a câştigat meciul din recalificări cu slovena Nicki Norcic.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

În concursul masculin, la cat. 73 kg, Szilard Radvanszki a pierdut în turul secund în faţa finlandezului Turpal Djoukov, iar a fost întrecut în aceeaşi fază de bulgarul Mark Hristov.

David Mitran a pierdut în turul secund la cat. 81 kg în faţa ucraineanului Artem Bubir, iar Cosmin Bucătaru a cedat în aceeaşi fază în faţa turcului Muhammed Koc.

La cat. 100 kg, Riccardo Stoica a fost învins în optimi de elveţianul Daniel Eich.

România a participat cu 14 judoka la Europenele de juniori de la Porec, 9 la masculin şi 5 la feminin.

În clasamentul pe medalii, Rusia a ocupat primul loc, cu 4 de aur, 1 de argint, 4 de bronz, urmată de Franţa, 3-1-3, Serbia, 2-0-1, etc. România a terminat pe 13 din 26 de ţări care au obţinut medalii.

La competiţie au participat 356 de judoka din 37 de ţări, 204 la masculin şi 152 la feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.