Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a votat PENTRU Laura Codruța Kovesi ca procuror șef european: Cine sunt cele CINCI state care NU au dorit-o pe fosta șefă a DNA

European Parliament
kovesi audieri

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că i-a comunicat Luminiței Odobescu, ambasadorul României la UE, că el, în calitate de președinte al țării, o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Asta, deși Viorica Dăncilă îi ceruse să voteze împotriva ei. Numai că, potrivit ultimelor informații, Odobescu nu a făcut ce i-a cerut premierul, ci a executat ordinul președintelui.

22 de state UE, din 27, au fost de acord cu instituţia Parchetului European, care va investiga mari cazuri de corupţie. Din cele 22 de state, 17 au votat pentru Laura Codruţa Kovesi, în timp ce cinci s-au opus.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Cele cinci state care ar fi votat împotrivă, conform adevarul.ro, sunt: Spania, Portugalia şi Slovacia, toate trei conduse de guverne socialiste, Italia şi Cehia.

Surse diplomatice susţin pentru Adevărul că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.

Procedural, Consiliul UE va transmite Parlamentului European decizia luată, joi, urmând ca PE să ia act, prin procedură internă de hotărârea Consiliului. Decizia a fost luat în Consiliul UE, prin majoritate simplă, conform regulamentulul de funcționare al Parchetului European (EPPO).

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA. Ulterior, premierul a spus că nu a apucat să vorbească cu ambasadorul român la UE și că nu știe cum a votat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.