Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România aderă la varianta SUA de încheiere a războiului din Gaza

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis ok

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, în fața ambasadorilor străini acreditați la București, că România susţine „soluţia celor două state” pentru rezolvarea conflictului din Gaza, o soluție respinsă momentan de Israel însă dorită de americani.

  • „Am condamnat ferm atacul Hamas din primul moment şi am pledat, totodată, pentru respectarea strictă a dreptului internaţional, inclusiv a dreptului internaţional umanitar, acordând ajutor umanitar civililor din Gaza. Este clar, după aceste luni de conflict deschis, că este nevoie de o soluţie politică pe termen lung, care să conducă la o pace justă, iar singura variantă viabilă rămâne soluţia celor două state, cu respectarea atât a aspiraţiilor legitime ale poporului palestinian, cât şi a dreptului la securitate al Statului Israel”, a declarat șeful statului.

Israelul nu poate construi pacea 'doar prin mijloace militare', a subliniat luni Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă şi de securitate comună, Josep Borrell, insistând pe 'o soluţie cu două state', înaintea întâlnirilor pe care le-a avut cu şefii diplomaţiilor israeliană şi palestiniană, transmite AFP. Miniştrii de externe ai Celor 27 i-au primit luni, separat, pe reprezentantul Israelului, Israel Katz, şi pe cel al Autorităţii Palestiniene, Riyad al-Maliki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.