Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ajunge în faţa Consiliului Europei, după Legile Justiţiei: GRECO a adoptat un nou raport şi solicită EXPLICAŢII scrise

greco_m

Legile justiţiei aduc, din nou, România în centrul atenţiei comunităţii europene. Grupul de State Împotriva Corupției (GRECO) anunță că a adoptat un nou raport ad-hoc privind reformele justiției din România și solicită autorităţilor din ţara noastră să vină cu explicații, în scris, în fața Consiliului Europei.

Citeşte şi: Ministerul de Finanţe a făcut ANUNŢUL: 'ULTIMATUM' pentru Parlament pe implementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Concluziile acestui raport - Greco-AdHocRep (2018) 2 - vor fi prezentate autorităţilor de la Bucureşti de către președintele GRECO, iar șeful delegației României este chemat în următoarea reuniune plenară, din luna iunie, să prezinte în scris care este situația reformelor justiției din țară noastră, atât din punct de vedere instituțional, cât și din punct de vedere al dreptului și procedurii penale, se arată într-un comunicat de presă al instituției internaţionale, citat de ziare.com.

De asemenea, autoritățile române sunt invitate să autorizeze publicarea acestui raport, așa cum au făcut și polonezii, aflați într-o situație similară - gest salutat cu această ocazie de GRECO.

Citeşte şi: Veşti PROASTE pentru fraţii Becali: Victor şi Giovanni, TAXAŢI de judecătorii de la Curtea de Apel

Anunțul instituţiei internaţionale vine în contextul în care modificările aduse de coaliția PSD-ALDE legilor justiției au fost votate luni de Senat.

În februarie, o delegație GRECO s-a deplasat la București, pentru o evaluare urgentă ad-hoc vizând legile justiției din perspectiva luptei anticorupție, iar cel mai recent raport adoptat este rezultatul acestei evaluări.

Citeşte şi:  Sorina Matei RĂBUFNEŞTE în scandalul momentului: 'Toți vor să ACOPERE subiectul și nu scot un sunet...'

Într-un raport similar adoptat în decembrie 2017, instituţia a stabilit deja că progresele actuale ale României în ceea ce privește implementarea recomandărilor în domeniul prevenirii corupției în rândurile parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor sunt "total nesatisfăcătoare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.