Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei RĂBUFNEŞTE în scandalul momentului: 'Toți vor să ACOPERE subiectul și nu scot un sunet...'

sorina matei

Reproşuri dure din direcţia Sorinei Matei de lipsa de reacţie a ţării noastre în scandalul Facebook- Cambridge Analytica. Jurnalistul susţine că în timp ce marile ţări au înţeles efectele produse şi cer măsuri sau impun anchete, în România "e linişte adâncă". Ea susţine că în ţara noastră, cei îndreptăţiţi să ia măsuri preferă să acopere subiectul: "Unii pentru ca ii deranjează teribil, alții pentru ca sunt doar prosti, mulți pentru ca nu înțeleg proporțiile halucinante si periculoase ale problemei ce subminează democrația și liberul arbitru", conchide jurnalistul.

Citeşte şi: Vicepreşedinte din Parlamentul European, semnal de ALARMĂ pe UNIREA României cu Moldova:'Ar putea avea CONSECINŢE serioase şi în cadrul NATO şi UE'

"In SUA 37 de procurori generali somează Facebook pe subiectul CA/ SCL și cer anchete. In SUA, Congresul face anchete si Executivul face anchete pe Cambridge Analytica. Tot in SUA, sefii NSA și GCHQ se întâlnesc și dau o declarație comuna fără precedent referindu-se la pericolele crescânde din lumea digitală.

In UK, ICO, autoritatea statului numită by the Crown care răspunde de informațiile de interes public ale cetățenilor și privacy, autoritate autonomă ce răspunde doar in fata Parlamentului și conduce anchete in fata Justiției, ia mandat de perchezitie de la judecători, face perchezitii noaptea și gestionează judiciar un caz de mare amploare in lume. In plus, Parlamentul britanic face anchete iar Guvernul britanic se zguduie, făcând și el anchete, pe același subiect: Cambridge Analytica/SCL/ furt masiv de date Facebook, de la alte rețele de socializare și giganți tech.

Citeşte şi: Surpriză DE PROPORŢII pentru Simona Halep: Antrenorul Serenei Williams vine cu previziuni NEAŞTEPTATE

În China se fac anchete pe același subiect, în Israel la fel, în India se fac anchete, in Cehia, Italia și multe alte state. Parlamentul European face dezbatere de urgentă iar Comisia Europeană se pronuntă și cere reglementări. Tot in uriașul scandal Cambridge Analytica. Toți spun in esența același lucru: principiile fundamentale democratice au fost subminate. Vă prezint mai jos cum s-a desfășurat o audiere a vicepreședintelui Facebook pentru Asia Pacific, Simon Milner in Parlamentul din Singapore, unde însuși ministrul Justiției și Afacerilor Interne, K Shanmugam, a dat efectiv de pereti cu bossul high tech spunându-i ca-i pune in pericol securitatea naționala a țării și ca nu poate avea incredere in Facebook.

In România, unde operează subcontractorul militar SCL, si unde romanii sunt cel mai usor de manipulat prin Facebook, e liniște adânca. Toți vor sa acopere subiectul și nu scot in sunet. Unii pentru ca ii deranjează teribil, alții pentru ca sunt doar prosti, mulți pentru ca nu înțeleg proporțiile halucinante si periculoase ale problemei ce subminează democrația și liberul arbitru.", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Citeşte şi: Şeful CNAIR dă asigurări, după ULTIMATUMUL Vioricăi Dăncilă: Cifrele înaintate cu privire la autostrăzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.