Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România AMENINȚĂ Canada: Ce CONDIȚII punem dacă nu primim vize

editie.ro
viza canada

România consideră că un acord pentru eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada nu depinde decât de o decizie politică iar, până nu se va ajunge la acest acord, România "nu îşi poate ridica rezervele" cu privire la acordul CETA, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"O soluţie pentru eliminarea vizelor pentru Canada e la îndemână în acest moment. Au fost eforturi considerabile de negociere, eforturi diplomatice considerabile şi reamintesc aici cele două întâlniri între cei doi prim-miniştri ai Canadei şi ai României una la Ottawa şi una la New York, unde s-au agreat anumiţi paşi pentru eliminarea vizelor. România consideră în acest moment că un acord pentru eliminarea vizelor nu depinde decât o decizie politică. La nivel tehnic sunt făcuţi toţi paşii necesari şi, până când nu va fi găsit acest acord, România nu îşi poate ridica rezervele cu privire la Acordul CETA între Comisia Europeană şi Canada", a afirmat Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Citește și: Pornografie infantilă la un șef de la România TV: S-a filmat când făcea sex cu copile de 13 ani

Întrebat dacă premierul a mai avut discuţii cu autorităţile bulgare în condiţiile în care ţara vecină a anunţat că este de acord cu propunerile Canadei, Iolu a răspuns: "Partea canadiană şi-a anunţat intenţia atât părţii române, cât şi părţii bulgare de eliminare a vizelor, o intenţie fermă".

El a adăugat că Bulgaria şi România sunt împreună în eforturile diplomatice pentru ridicarea vizelor pentru Canada.

"Faptul că Bulgaria a anunţat o dată, asta nu înseamnă că în acest moment Bulgaria nu a făcut exact aceiaşi paşi pe care îi face şi România la Comisia Europeană. Aşadar suntem atât Bulgaria, cât şi România împreună. Nici Bulgaria nu a validat şi nu a anunţat că va aproba CETA. Au şi ei rezerve cu privire la CETA", a subliniat Liviu Iolu citat de agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Rușii fac mișto de europeni, după ce au doborât avionul din Ucraina: Au creat mobila în formă de sistem de rachetă BUK

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.