Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea lua ca exemplu pentru comerțul de pe Dunăre ceea ce se întâmplă pe fluviul Mississippi

Britannica
barje Mississippi

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR prin Mihail Daraban, președinte) și Secția Comercială a Ambasadei SUA la București (atașatul comercial al Ambasadei SUA la București, Thomas Hanson) au reiterat angajamentul pentru promovarea oportunităților de cooperare româno-americane, în marja Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și a potențialelor oportunități de cooperare comercială și investiționale, prin organizarea unei serii de mese rotunde în perioada 01-03 septembrie 2021, în județele  Brașov, Cluj și Mureș.

De asemenea, s-a discutat despre oportunitatea unui parteneriat pentru transferul de expertiză privind coridorul de transport și infrastructura portuară  pe fluviul Mississippi ca model pentru transportul pe fluviul Dunărea. Totodată, partea americană este interesată de promovarea infrastructurii portuare din New Orleans în portul Constanta, prin Asociația Porturilor din statul Louisiana. Partea romană, a subliniat în acest context necesitatea consolidării capacitații de navigare prin țările riverane Dunării, după modelul american.

Nu în ultimul rând, în marja desfășurării INDAGRA 2021, din perioada 27-31.10.2021, atât Camera de Comerț și Industrie a României cât și Secția Comercială a Ambasadei SUA și-au exprimat interesul pentru continuarea evenimentelor promovate în edițiile anterioare ale târgului, în domeniul finanțării transferului de tehnologii integrate și eficiente de energie regenerabilă și managementul apei, pentru infrastructura de irigații inteligente și securitatea agroalimentară a României.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut și aproape un miliard de euro la sfârșitul lunii martie 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8075 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,22 miliarde de  euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.