Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe albanez a solicitat României sprijin în reconstrucția de după cutremur

bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică, vineri, cu omologul său albanez Gent Cakaj, pe care l-a asigurat de disponibilitatea ţării noastre de a continua să acorde sprijin Albaniei, după cutremurul devastator, şi i-a transmis că în Guvernul de la Bucureşti "sunt în curs de analiză modalităţi de asistenţă suplimentară" ale României.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis AGERPRES, oficialul albanez a mulţumit României pentru ajutorul de urgenţă acordat prin intervenţia echipei de salvare - căutare, care a fost deosebit de utilă.

Ministrul Gent Cakaj a solicitat sprijinul României şi în eforturile de gestionare a efectelor cutremurului şi de reconstrucţie care vor urma.

Citește și  Florin Cîțu a făcut ANALIZA la sânge: deficitul bugetar, creștere de aproape 40% în primele zece luni

Totodată, el a informat despre posibilitatea organizării unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru Republica Albania.

Şeful diplomaţiei române a reiterat mesajul de solidaritate cu poporul albanez şi de condoleanţe pentru familiile zecilor de persoane decedate şi de însănătoşire grabnică pentru sutele de persoane rănite în urma cutremurului de marţi.

Bilanţul cutremurului din Albania se ridică la 49 de persoane decedate şi peste 750 de răniţi, alături de importante pagube materiaale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.