Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are 7 jucători acceptaţi direct pe tablourile principale de simplu de la Australian Open, care se va desfăşura în perioada 14-26 ianuarie, la Melbourne

www.libertatea.ro
Australian Open tenis

România are 7 jucători acceptaţi direct pe tablourile principale de simplu de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului 2019, care se va desfăşura în perioada 14-26 ianuarie, la Melbourne, informează Mediafax.

Simona Halep deschide lista de la feminin, conform clasamentului WTA publicat luni, 3 decembrie, în timp ce Monica Niculescu răsuflă uşurată, intrând direct pe tabloul principal, de pe poziţia 102, din 104 disponibile. Astfel, în competiţia feminină, România va fi reprezentată pe tabloul principal de Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea şi Monica Niculscu, exact ca şi în 2018.

Mihaela Buzărnescu are şanse reale de prinde lista capilor de serie, alături de Simona, cea care a anunţat deja că nu va merge la Shenzhen pentru a-şi apăra trofeul, ci va începe anul cu o săptămână mai târziu faţă de 2018, la Sydney, în Australia.

Citește și: Pele: Neymar este un jucător mai complet decât Mbappe. Are atât de mult talent încât ar putea să vândă din el

Atât Serena Williams, cât şi Maria Şarapova, care nu au mai evoluat de la US Open 2018, se află pe lista de start. În plus, trei jucătoare s-au înscris cu jutorul clasamentului protejat - Timea Bacsinszky (Elveţia), Laura Siegemund (Germania) şi Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Interesant este că pe lista jucătoarelor aflate în afara tabloului principal de concurs, pe lista de aşteptare a unor eventuale retrageri, se află, din nou, pe poziţia a doua, Mandy Minella (Luxemburg), dar şi Lucie Safarova, fost număr cinci mondial, care a anunţat deja, de o lună, că Autralian Open va fi ultimul său turneu. Patru jucătoare ar trebui să se retragă pentru ca Safarova să avanseze pe tabloul principal fără a mai disputa calificări.

În competiţia masculină, Marius Copil (60 ATP) va fi unicul reprezentant al României la "Openul Vesel". Vestea cea mare pentru fanii tenisului masculin este aceea că "The Big Four" se reîntregeşte, având în vedere faptul că Andy Murray şi-a folosit clasamentul protejat pentru a se înscrie pe tablou, alăturându-li-se lui Djokovic, Nadal şi Federer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.