Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are ca obiectiv calificarea în trei finale la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta

captura youtube
atletism

România participă cu 16 sportivi, nouă fete şi şapte băieţi, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta (19-29 august), competiţie pentru care Federaţia Română de atletism a stabilit ca obiectiv calificarea în trei finale.

Andreea Mikloş (400 m), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alina Rotaru (lungime), Andreea Taloş (triplusalt), Diana Ana Maria Ion (triplusalt) Claudia Bobocea (1.500 m), Veronica Rodean (35 km marş), Mihaela Acatrinei (marş 35 km), Alin Firfirică (disc), Rareş Toader (greutate), Gabriel Bitan (lungime), Alexandru Novac (suliţă), Ilie Corneschi (maraton), Nicolae Soare (maraton) şi Narcis Mihăilă (35 km marş) vor lupta pentru medalii la Budapesta sau pentru stabilirea baremului de participare la JO 2024, conform agerpres.

Comparativ, anul trecut la Mondialele 2022 de la Eugene (SUA), România a trimis o delegaţie de opt sportivi, patru fete şi patru băieţi, iar cele mai bune rezultate le-au înregistrat Bianca Ghelber (locul 6 la aruncarea ciocanului), respectiv Alin Firfirică (locul 7 la disc).

''Majoritatea dintre sportivii noştri au confirmat anul acesta, prin medalii, prin recorduri personale şi toţi au şansele lor la Mondiale. Important este să reuşească acolo să se autodepăşească. Avem deja două fete care au obţinut calificarea olimpică, Andreea Mikloş (400 m) şi Alina Rotaru (lungime). Ghelber a fost aproape, a aruncat 73,80 m şi baremul este de 74 m. Este foarte aproape. Daniela Stanciu a sărit 1,96 m şi baremul este 1,97 m. Avem sportivi care sunt aproape de barem, dar deocamdată doar Mikloş şi Rotaru l-au îndeplinit. Ca obiectiv avem o clasare pe locurile 4-6, o clasare pe locurile 7-8 şi o clasare pe locurile 9-12, deci calificarea în trei finale. Avem un al doilea criteriu de calificare şi care în ultima vreme primează, este vorba de ranking. Baremurile au crescut foarte mult şi se intră mai mult pe ranking. Şi anul acesta la Mondial, baremurile au fost foarte mari. Dacă de exemplu la o probă tehnică sunt 36 de locuri, 10-15 intră pe barem şi restul intră pe ranking. Sportivii noştri stau însă bine şi în rankingul pentru JO'', a declarat Oana Pantelimon, antrenorul coordonator al lotului olimpic, pentru AGERPRES.

Delegaţia României va face deplasarea pe 17 august la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.