Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are încă 29 de km de autostradă: Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda au fost recepționate, iar CNAIR vrea să deschidă circulația

autostrada reparata

Aproape 29 de kilometri, cât însumează loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, ar putea fi deschiși traficului rutier, luni seara. Tronsoanele au fost recepționate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) și mai e nevoie doar de dispoziția Poliției.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a fost recepționat și lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda și mai este nevoie ca polițiștii să dea dispoziție de deschidere.

”S-a recepționat și lotul 3 și, în scurt timp, în seara aceasta (luni seara – n.r.), sperăm să dăm drumul la circulație. E cert că vrem să dăm drumul circulației în această seară dar nu știm la ce oră. Estimăm că la 20.30, pe ambele loturi”, a spus Alin Șerbănescu.

Întrebat dacă marți se va circula pe autostradă, acesta a răspuns: ”Clar. Mai trebuie să ne armonizăm punctul de vedere cu poliția, poliția să dea dispoziție de deschidere, iar apoi cetățenii să-și manifeste dorința de a intra pe autostradă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Întrebat, de asemenea, dacă nu au existat neconformități pe lotul 3, Șerbănescu a spus că ”au fost îndeplinite criteriile de calitate cerute de CNAIR, conform normativelor”.

Lotul 4 a fost recepționat în cursul zilei de luni, la orele amiezii.

La începutul anului, pe lotul 3 s-a mai făcut o inspecţie tehnică în vederea recepţiei, însă CNAIR a constatat probleme legate de aderenţă, planeitate şi grosime a asfaltului, acestea fiind remediate.

Pe loturile 1 şi 2 s-a lucrat mai încet, acestea sunt în execuţie de trei ani, iar stadiul fizic este de aproape 50%.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.