Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a cerut un import masiv de muncitori străini: 'Solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni'

edway.edu.au
angajati

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să intensifice acordarea vizelor de muncă pentru muncitori din țări precum Bangladesh, Nepal și India.

„Am luat măsuri pentru organizarea mai bună a acelor consulate mobile, itinerante. În acest an, am prevăzut în Planul nostru de Acțiune 161 de astfel de misiuni, dintre care deja s-au efectuat 87, care au prestat deja 21.502 servicii consulare. Pentru că una dintre problemele principale se referă la acordarea vizelor de muncă, așa cum bine știm, a fost organizată deja, în perioada aprilie-iulie, o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a reușit deja să acorde peste 5.400 de vize de muncă și avem în pregătire o misiune similară în Nepal, pentru că Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forță de muncă străină cele mai importante”, a spus Bogdan Aurescu în ședința Executivului.

Ministrul de Externe a fost întrerupt de premierul Nicolae Ciucă: „Avem nevoie să intensificăm această activitate, pentru că solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni…(...) Pentru a putea să asigurăm funcționarea multor afaceri”.

Șeful Diplomației a spus că este și motivul pentru care a și acționat pentru a realiza un nou sediu al ambasadei României la New Delhi.

„Pentru a lărgi spațiile de lucru, am alocat personal suplimentar, a fost trimis personal și din Centrală”, a mai spus Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.