Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România are nevoie de permisiune de la Bruxelles să ajute marii consumatori cu explozia facturilor: oricum, nu se știe câți bani alocăm

Inquam Photos / Octav Ganea
guvernul romaniei microfon

Guvernul României nu ştie încă ce sume va cheltui pentru a ajuta marii consumatori să facă faţă exploziilor pieţelor de gaze şi energie. Mai mult, pentru ca ţara noastră să susţină afacerile avem nevoie de permisiune de la Uniunea Europeană.

"Sumele despre care vorbim pot să difere în funcţie de fiecare consumator. Sumele acordate din 2019 au ajutat companiile să rămână în funcţiune. Vorbim de o continuare a măsurilor, însă e nevoie de aprobare de la Bruxelles", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministerul Energiei este mandatat să inițieze discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru stabilirea condițiilor necesare pentru inițierea și autorizarea unei scheme de ajutor de stat pentru companii, în contextul creșterii prețurilor la energie.

La propunerea Ministerului Energiei în ședința de Guvern de astăzi a fost adoptat Memorandumul pentru inițierea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele și subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice în perioada 2021-2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.