Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România avansează în topul Băncii Mondiale privind mediul de afaceri

afaceri crestere

România a urcat 11 pozitii în topul Bancii Mondiale privind mediul de afaceri, pe locul 37 din 189 de tari, dar este devansata de tari precum Macedonia, Georgia si statele baltice si sta cel mai prost în privinta accesului la electricitate.

Mediul de afaceri din România este mai putin primitor decât cel din Macedonia (12), Estonia (16), Lituania (20), Letonia (22), Georgia (24), Polonia (25), Cehia (36), potrivit topului "Doing Business 2016" publicat miercuri de Banca Mondiala, citat de Mediafax.

În urma României se afla state precum Bulgaria (38), Croatia (40), Ungaria (42), Italia (45), Rusia (51), Turcia (55) si Grecia (60).

România se afla alaturi de China, Franta si Grecia printre tarile care au redus nivelul impozitarii muncii si al contributiilor obligatorii. Astfel, România a redus contributiile pentru asigurarile sociale suportate de angajatori, de la 20,8% la 15,8%, din octombrie 2014.

De asemenea, România este mentionata pentru introducerea obligativitatii registrului electronic pentru licitatii si pentru îmbunatatirea prevederilor referitoare la respectarea contractelor în timpul insolventei si a probabilitatii de succes a reorganizarii.

Tot în privinta insolventei, România a simplificat procedurile si a limitat la trei ani perioada de implementare a planului de reorganizare.

România se afla pe locul 45 din 189 în privinta usurintei de a începe o afacere, pe 105 în ceea ce priveste obtinerea autorizatiilor de constructii, pe 133 în cazul accesului la electricitate si pe 64 în cel al înregistrarii proprietatilor.

Singapore s-a mentinut pe prima pozitie în topul Doing Business, urmata de Noua Zeelanda, Danemarca, Coreea de Sud si Hong Kong. Top 10 este completat în ordine de Marea Britanie, SUA, Suedia, Norvegia si Finlanda. Germania este pe locul 15, Franta pe 27, iar Spania pe 33.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.