Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, cea mai agresivă scumpire a carburanților în UE! Este revoltător - Plătim mai mult decât cei din Spania sau Austria

carburanti

Preţul benzinei a ajuns aproape de pragul psihologic de şase lei pe litrul, la mai multe staţii de carburanţi din ţară. Pe alocuri, carburanţii premium au depăşit deja acest prag. În curând la fel vor sta lucrurile şi cu sortimentele standard ţinând cont de ritmul scumpirilor aplicat în România, anunță Digi24.

Preţul carburanţilor a crescut cu mai mult de 10 procente în acest an. Spre exemplu, un litru de benzină costă acum, în medie 5,81 de lei pe litru, un avans de 12,6% faţă de luna decembrie 2017. În cazul motorinei, avansul a fost ceva mai redus, de 11,7%, iar preţul motorinei a ajuns la 5,89 de lei pe litru.

Tragedia aviatică: Elicopter militar, prăbușit în Afganistan - NU sunt supraviețuitori

Şoferii din România plătesc mai mult pe un litru de motorină decât cei din Luxemburg, Spania sau Austria, state cu un nivel de trai mult mai ridicat. În plus, în ţara noastră, litrul de benzină e mai scump în România decât în Ungaria, Bulgaria şi Polonia.

Potrivit datelor de la Comisia Europeană, România a avut cea mai agresivă scumpire a benzinei dintre toate cele 28 de state membre. Ministrul de Finanţe a anunţat zilele trecute că supraacciza la carburanţi ar putea fi eliminată. Dacă vorbele ar deveni realitate, un litru de carburant ar costa cu aproape 40 de bani mai puţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.