Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România construiește cea mai mare navă din lume pentru căutarea diamantelor la mare adâncime

www.digi24.ro
vapor, navă comercială

Cea mai mare navă din lume pentru căutarea și recuperarea de diamante de la mare adâncime, care va avea 177 de metri lungime, va fi construită în următorii doi ani la Mangalia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al șantierului Damen Shipyards din Mangalia, nava specială, lungă de 177 de metri, va fi cea mai modernă și tehnologizată navă din lume pentru căutarea și recuperarea de diamante.

Citește și: Cine e, de fapt, femeia care l-ar fi ‘îngropat’ pe Radu Mazăre – Guvernul Dăncilă a ‘uns-o’ în funcție

Beneficiarul navei este compania De Beers Marine Namibia (Pty), iar contractul pentru construcția vasului a fost semnat în februarie 2019. Compania lucrează la o adâncime a apei cuprinsă între 90 și 150 de metri, în largul coastei de sud-vest a Namibiei.

„Contractul a fost atribuit șantierului românesc la începutul acestui an, iar într-un timp record s-a făcut deja trecerea la munca propriu-zisă pentru construcția navei care va opera în largul Namibiei”, se precizează în comunicat.

Citește și: Viorica Dăncilă, dinamitată din interior! Un greu PSD o ia la rost

„Până acum, Damen s-a concentrat pe construcția de nave standardizate, iar proiectarea a fost făcută de către specialiștii noștri. Șantierul din Mangalia ne-a permis să acceptăm provocarea lansată de cei de la De Beers Marine Namibia: proiectarea unui vas personalizat, un vas cu dimensiuni unice și anume cel mai mare vas de acest tip construit până acum în lume”, a declarat Ruud van der Stroom, directorul de vânzări al diviziei Damen Offshore.

Construcția navei va dura aproximativ doi ani, iar în trimestrul al doilea din 2022 este estimată și prima livrare de diamante.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie cum va ‘toca’ PSD-ul: Atuurile pe care le are PNL-ul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.