Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România continuă să susțină Republica Moldova. A donat echipamente medicale de aproximativ 7,5 de milioane lei Chișinăului

ISU
pompieri masini ajutoare

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a recepționat un lot de echipament medical din partea României. Materialele medicale conțin 1000 de viziere, 9 mii de cutii cu mănuși, 2 mii de ochelari din plastic de protecție, 3 milioane de măşti chirurgicale, precum și 500 de mii de măști de protecţie, suma totală a donației fiind de aproximativ 30 de milioane lei moldovenești (7,5 milioane de lei românești), conform deschide.md.

Lotul de bunuri medicale urmează să fie repartizat Spitalului Clinic Militar Central și Agenției Rezerve Materiale.

Ceremonia de predare-primire a bunurilor a avut loc astăzi, la Spitalul Clinic Militar Central (SCMC), în prezența ministrului Apărării Anatolie Nosatîi, ambasadorului României la Chișinău, E.S. Cristian-Leon Țurcanu, atașaților militari acreditați în Republica Moldova, reprezentanților Agenției Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne, precum și cadrelor din sistemul medical al instituției de apărare.

Anatolie Nosatîi a mulțumit statului român pentru sprijinul acordat Armatei Naţionale prin donarea acestui lot de echipamente, menționând că România, în cadrul parteneriatului strategic cu Republica Moldova, a acordat necondiționat mai multe ajutoare de acest gen țării noastre de la începutul perioadei de pandemie, în scopul fortificării sistemului de sănătate al Republicii Moldova.

Totodată, ambasadorul României la Chișinău a declarat că acest lot face parte din sprijinul constant și consecvent pe care România îl acordă Republicii Moldova pe mai multe domenii, inclusiv pe cel de apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.