Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România cumpără escadrile de avioane pentru rachete antigrindină

finantare.ro
antigrindina

Rachetele antigrindină vor acoperi, de anul viitor, toată suprafața României, a spus sâmbătă ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat de Agerpres.

El a arătat că la nivel țării vor fi peste 65 de puncte de lansare a rachetelor și că România va cumpăra două escadrile de avioane.

"Să nu vă aşteptaţi că vor fi avioane deosebite, că sunt extraordinare. Sunt avioane care pot să zboare şi le folosim ca vehicul pentru a duce această iodură de argint acolo unde specialiştii vor considera necesar ca punct de intervenţie. De asemenea, vom compensa şi vom completa aceste acţiuni cu generatoarele terestre, generatoare care vor fi la îndemâna fermierilor şi vor fi sub comanda tehnică a centrului naţional. Aici e vorba de o conduită unitară şi de o acţiune de specialitate ce trebuie ţinută în mână pentru că acest sistem integrat, acest sistem realizat în România, este un sistem care face parte din strategia ţării. Este un sistem strategic de o importanţă deosebită pe care trebuie să ne bizuim întrucât el protejează nu numai terenurile agricole, nu numai suprafeţele acestea cultivate cu diferite culturi. Indiferent dacă vorbim de plantaţii viticole sau pomicole, ele sunt sisteme care prin specificitatea lor apără şi localităţi. Se ştie că grindina face ravagii nu numai la culturi", a precizat Daea.

Întrebat ce suprafaţă de teren este protejată, ministrul Agriculturii a spus că în prezent aceasta este de aproximativ un milion de hectare, urmând a se dubla în 2020.

"Anul viitor va ajunge la peste 2,5 milioane de hectare şi, evident, vom ocupa întreaga suprafaţă a ţării intervenind punctual pe suprafeţele unde intră pe aria de interes şi în aria de intervenţie a punctelor de lansare. Noi suntem focusaţi pe suprafeţele acestea economice extrem de importante. Am pornit de la aceste suprafeţe şi extindem şi la altele în aşa fel încât şi zonele legumicole să fie protejate, şi zonele unde se cultivă cereale şi avem producţii, fiecare trebuie să ajungă în magazii şi care stau la baza alimentării populaţiei", a mai spus Petre Daea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.