Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România 'dă sfaturi' Moldovei în procesul Chișinăului de a reforma sistemul de justiție: Un obiectiv ambițios

Telegraph.md
moldova justitie

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat astăzi Institutul Național al Justiției, unde a participat la ceremonia de absolvire a promoției de candidați la funcțiile de procurori și judecători. Șeful misiunii diplomatice românești le-a urat succes tinerilor absolvenți în viitoarea cariera aleasă, care, potrivit lui Țurcanu, este una dificilă și plină de responsabilitate, dar în același timp, și care oferă satisfacție prin rolul determinant pe care îl are în apărarea statului de drept, conform deschide.md.

„Procesul de reformă a sistemului de justiție este unul deosebit de important, iar autoritățile pro-europene de la Chișinău au obiectivul de a oferi cetățenilor un viitor mai bun, mai sigur, cu o justiție independentă. România va continua să lucreze îndeaproape cu autoritățile de la Chișinău în vederea atingerii acestui obiectiv ambițios”, a menționat ambasadorul României.

Totodată, Cristian-Leon Țurcanu a precizat că România încurajează dialogul inițiat de ministrul justiției, Veronica Mihailov-Moraru între toate părțile componente ale sistemului de justiție: „Sinergia fiind esențială pentru înfăptuirea unui act de justiție de calitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.