Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România devine COLECȚIONARĂ de mașini, cu aproape OPT MILIOANE de autovehicule: RECORD stabilit la înmatriculările din ultimul an, Bucureștiul deține supremația

www.pixabay.com
București, trafic, poluare

Numărul autoturismelor înmatriculate în România a crescut într-un an cu peste 600.000 de înregistrări, adică cu un procent de 8,5%. La data de 30.06.2018 erau înregistrate 7.941.151 de autovehicule, potrivit reprezentanților Direcției Regim Permise și Înmatriculări (DRPCIV).

Numărul autovehiculelor înmaticulate în România a crescut într-un an de la 7.319. 496 de înregistrări la 7.941.151, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 8,5%, potrivit informațiilor furnizate de DRPCIV, la solicitarea MEDIAFAX.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață .

Practic, în perioada 30 iunie 2017- 30 iunie 2018, numărul înmatriculărilor a crescut cu 621.655 de noi înregistrări.

În ceea ce privește Capitala, pe 30 iunie 2017, erau înregistrate 1.282.038 de autovehicule, iar la sfârșitul lunii trecute, respectiv la data de 30.06.2018 erau 1.351.460, potrivit informațiilor DRPCIV. Procentul de creștere este de peste 5%, iar diferența este de aproape 70 de mii de noi mașini înmatriculate.

Citește și: Gabriel Oprea mai are doar o șansă! Anunțul făcut de jurnalista Emilia Șercan

Capitala, potrivit Insititului Național de Statistică, are peste două milioane de locuitori, iar zona urbană funcțională, care include și localitățile limitrofe, polarizează peste patru milioane de locuitori.

Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, principala cauză a traficului din București o reprezintă numărul mare de înmatriculări.

Citește și: Legea a fost publicată, chiar azi, în Monitorul Oficial! De la 1 ianuarie 2019, toți angajații pot primi asta

„Din orice perspectivă am privi problema traficului, realitatea este una singură. Avem înmatriculate în Bucureşti, 1,274 milioane de autovehicule, plus alte 155.000 înmatriculate în Ilfov. Faţă de finalul anului trecut se înregistrează, în doar 4 luni, o creştere a parcului auto din zona metropolitană Bucureşti de peste 30.000 de unităţi. La acestea se adaugă autovehiculele, deloc puţine, care tranzitează zilnic Bucureştiul, precum şi cele înmatriculate în alte judeţe sau alte ţări ale căror proprietari locuiesc, de fapt, aici”, declara, Gabriela Firea anul trecut.

Citește și: Opoziția îl atacă pe Liviu Dragnea! Ce pensii ar urma să încaseze omul care a fost decisiv pentru revocarea lui Kovesi și Olguța Vasilescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.