Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România devine paradisul achizițiilor publice: Comisia Europeană dă undă verde companiilor de țiței și gaze naturale

Reddit
embargo UE Comisia Europeana

Comisia Europeană apreciază că piaţa ustream din România este suficient de concurenţială şi relaxează regulile pentru achiziţiile publice efectuate de producătorii de ţiţei şi gaze naturale Comisia Europeană a decis că normele europene privind achiziţiile publice efectuate de producătorii de ţiţei şi gaze naturale (Directiva 2014/25/UE) nu se mai aplică în România, autorităţile de la Bruxelles apreciind că piaţa în sectorul upstream în România este suficient de concurenţială şi astfel nu se mai justifica aplicarea Directivei în acest sector, anunță Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

La nivel european, numărul unor astfel de decizii de exceptare este extrem de limitat.

Decizia a fost adoptată ca urmare a unei solicitări de derogare de la aplicarea Directivei formulate de o societate din România activă în sectorul upstream, avocaţii D&B David şi Baias asistând societatea pe durata întregii proceduri, în ultimii doi ani. Echipa de proiect a fost formată din Sorin David, Partenerul coordonator al D&B David şi Baias, Lucian Bozian, Avocat senior coordonator, şi Andreea Toncu, Avocat colaborator.

Decizia Comisiei Europene schimbă regulile pentru întreaga industrie naţională de ţiţei şi gaze naturale, de efectele acesteia beneficiind toate companiile din sectorul upstream din România. ”Aceasta a fost prima solicitare de derogare depusă vreodată de către o entitate din România. Acordarea excepţiei reprezintă o realizare majoră pentru industria de ţiţei şi gaze naturale în ansamblu, având în vedere că derogările de la aplicarea Directivei sunt acordate doar cu titlu de excepţie şi doar în măsura în care solicitantul demonstrează că activităţile în legătură cu care se solicită exceptarea de la aplicarea Directivei sunt expuse direct concurenţei, pe pieţe la care accesul jucătorilor nu este restricţionat. Rezultatul deosebit obţinut în cadrul proiectului se datorează, în mare parte, expertizei echipei noastre în domeniul normelor de concurenţă din România şi Uniunea Europeană”, a declarat Sorin David, Partenerul coordonator D&B David şi Baias.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.