Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e gata să-și închidă granițele: Lovitură de teatru în criza refugiaților

harta romania

Bulgaria, România şi Serbia sunt gata să-şi închidă frontierele dacă Germania şi Austria şi le închid pe ale lor pentru a stopa afluxul de refugiaţi, a declarat sâmbătă premierul bulgar Boiko Borisov, relatează Reuters şi AFP.

'Cele trei ţări suntem gata, dacă Germania şi Austria îşi închid frontierele, să nu permitem ca ţările noastre să devină zone tampon. Vom fi gata să ne închidem frontierele', a spus Borisov după o întrevedere cu omologii săi român, Victor Ponta, şi sârb, Aleksandar Vucic. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susţine că doreşte să convingă, la summitul de duminică, un grup de lideri UE să fie de acord cu măsuri pe termen scurt pentru a gestiona criza migraţiei, relatează sâmbătă Reuters, citând un interviu acordat grupului media german Funke.

Conform AFP, liderii celor trei guverne au apreciat că a construi bariere la graniţe nu este 'cea mai bună decizie', după cum a afirmat premierul român Victor Ponta. Şeful Executivului de la Bucureşti a adăugat că ar dori 'o acţiune comună a întregii Europe, de la Grecia până la ţările cele mai îndepărtate'.

La mini-summitul de duminică de la Bruxelles pe tema gestionării crizei migraţiei vor participa reprezentanţii României, Bulgariei, Sloveniei, Croaţiei, Ungariei, Serbiei şi Macedoniei, alături de cei ai Germaniei şi Greciei. Această reuniune a fost convocată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu scopul de a coordona reacţia ţărilor de tranzit pentru refugiaţi şi migranţi, care continuă să sosească în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.