Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România Educată o ia pe căi nebănuite - Burse de merit pentru deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud

Radu Pop
penitenciar inchisoare

O parte dintre deținuții Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud care își continuă studiile vor primi bursă de merit din partea Ministerului Educației.

Potrivit alba24.ro, este vorba despre deținuții care sunt închiși la Aiud și care au dorit să continue școala. În total, la închisoarea din Aiud, în luna septembrie au început cursurile 78 de deținuți.

Dintre cei 78 care fac școală, aproape 20 de deținuți vor primi burse de merit, datorită noii formule de calcul de acordare a burselor. Este vorba despre suma de 450 de lei pe lună.

Cursurile școlare la Penitenciarul Aiud sunt organizate în colaborare cu Școala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud pentru elevii deținuți care vor să participe la cursurile claselor I-VIII și cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza”, Ciumbrud – pentru școala profesională anii I – IV.

La ciclcul gimanzial vor primi burse de merit 4 deținuți de la Aiud. În schimb, 12 deținuți care fac cursuri la școala profesională, vor primi și ei 450 de lei pe luna, bursă de merit, au precizat pentru alba24.ro surse din cadrul unității de detenție.

Potrivit procedurii adoptate de Ministerul Educației, primii 30% de elevi  cu notele cele mai mari din fiecare clasă vor primi bursă de merit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.