Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este peste Portugalia sau Grecia într-un top european al vârstnicilor care utilizează Internetul

internet

În ultimele trei luni ale anului trecut, 61% dintre persoanele cu vârsta între 65 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat că au utilizat Internetul, un procent semnificativ mai mic faţă de 98% în cazul celor cu vârsta între 16 şi 24 de ani, arată datele publicat luni de Eurostat, potrivit Agerpres.

Chiar dacă se situează sub media din UE, în condiţiile în care doar 40% au utilizat Internetul în ultimele trei luni ale anului trecut, vârstnicii din România îi surclasează pe cei din Bulgaria (25%), Croaţia (28%), Grecia (33%) şi Portugalia (39%), fiind depăşiţi cu puţin de cei din Polonia (43%) şi Italia (45%).

La polul opus, ţările nordice sunt fruntaşe la utilizarea internetului în rândul vârstnicilor. În Danemarca 94% dintre persoanele cu vârsta între 65 şi 74 de ani au declarat că au utilizat Internetul în ultimele trei luni ale anului trecut, urmată de Luxemburg şi Suedia (ambele cu 91%), Olanda (90%) şi Finlanda (88%).

Când vine vorba de toate categoriile de vârstă cumulate, 88% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din UE au declarat că au utilizat Internetul în ultimele trei luni, în rândul statelor membre procentele variind între 70% în Bulgaria şi 99% în Danemarca. România este la egalitate cu Portugalia, Italia, Croaţia şi Grecia în condiţiile în care în toate aceste ţări 78% din populaţia cu vârsta între 16 şi 74 de ani au utilizat Internetul în ultimele trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.