Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România fierbe din cauza noilor restricții: Florin Cîțu, pregătit să dea curs invitației ignorate de Orban și Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

România a intrat în valul trei al pandemiei. Numărul infectărilor a crescut vertiginos, iar medicii trag disperați semnale de alarmă că sistemul sanitar riscă să intre în colaps. Guvernul a impus noi restricții, dar oamenii nu mai pot fi ținuți în case așa ușor.

Temperatura socială a crescut - mii de persoane nemulțumite de restricțiile impuse de autorități au ieșit pe străzi, duminică noaptea, în București, Brăila, Galați, Timișoara, Constanța și alte orașe din țară.

Premierul Florin Cîțu, într-o primă reacție după proteste, spune că este pregătit să asculte și opinia specialiștilor din PSD în privința măsurilor pentru combaterea răspândirii Covid-19.

„Eu sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor din PSD. Specialiștii nu au culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze, e momentul să stăm cu toții la masă, specialiștii, să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a spus premierul.

Să ne amintim că, în octombrie 2020, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, propunea o dezbatere între specialiştii social-democraţi şi cei ai PNL pe tema combaterii pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat participă la ședința PNL: explică cifrele din spatele noilor restricții

„PSD are soluții simple, clare și coerente pentru combaterea pandemiei. Iohannis și PNL nu au niciun plan. Specialiștii PSD sunt gata să aibă o dezbatere transparentă cu oamenii PNL. Măsurile noastre vs ale lor. Profesorul Alexandru Rafila și toți specialiștii din PSD sunt pregătiți. Sănătatea românilor trebuie să fie pe primul loc!”, spunea președintele PSD Marcel Ciolacu într-un mesaj video postat pe Facebook.

Mesajul lui Marcel Ciolacu a fost însă ignorat atunci de PNL și Klaus Iohannis, care se pregăteau de alegeri.

„Derularea campaniei electorale nu reprezintă niciun risc suplimentar, privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidaţii respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a creşte răspândirea virusului”, spunea liderul PNL, Ludovic Orban.

La rândul său, Klaus Iohannis dădea asigurări că România nu va intra în carantină totală după alegerile parlamentare, deoarece măsurile de carantină locală au dat rezultate în localitățile în care numărul de cazuri explodase.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, spunea președintele.

Între timp, România a intrat în valul trei al pandemiei, frica oamenilor de COVID-19 s-a risipit, iar comportamentul responsabil s-a evaporat.

Cum vor gestiona guvernul și președintele țării testul străzii, rămâne de văzut?! Să fie PSD colacul salvator?

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.