Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și Georgia, invitate să participe la Six Nations Under 20 începând de anul viitor

agerpres
rugby Romania Namibia

Naționalele de rugby Under 20 ale Georgiei și României au fost invitate să se alăture Turneului celor Șase Națiuni rezervat echipelor de tineret, începând cu luna mai a anului viitor, scrie site-ul de specialitate ruck.co.uk. Georgia a găzduit în luna iunie Cupa Mondială Under 20, câștigată de Noua Zeelandă după o finală cu Anglia.

Președintele World Rugby, Bill Beaumont, a transmis o scrisoare premierului georgian în care mulțumește pentru modul cum a fost organizat turneul mondial rezervat naționalelor de tineret și în care se precizează că Federația de rugby va primi în continuare sprijin important din partea forului suprem internațional din sportul cu balonul oval. "Pot spune cu încredere că CM de rugby Under 20 din acest an va rămâne o amintire plăcută mult timp pentru jucători, familiile lor și pentru oficialii și suporterii care au călătorit în Georgia și au experimentat un rugby remarcabil", a spus Beaumont, conform Agerpres.

El a subliniat că WR va sprijini și va da posibilitatea Georgiei și României să-și dezvolte mai departe tinerii rugbyști. Posibilitatea includerii echipelor de tineret ale Georgiei și României în Six Nations U20 a fost evocată încă din februarie anul trecut. Atunci a avut loc o abordare preliminară a subiectului, la Londra, în cadrul unei reuniuni a Federației engleze de rugby, în contextul discuțiilor despre posibilitatea extinderii formatului competiției la această categorie de vârstă.

În cazul în care discuțiile se vor concretiza și se vor pune la punct aspectele de natură organizatorică, ar reprezenta un pas uriaș în ceea ce privește dezvoltarea sportului cu balonul oval în cele două țări est-europene. Cea mai bună performanță a României U20 a fost câștigarea, în 2009, a IRB Junior World Rugby Trophy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.