Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, în stare de urgență - Avertisment dur lansat de un fost șef ANAF: 'Ne ducem cu capul direct în zid cu toții!'

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, lansează un atac virulent la adresa Guvernului și Președinției chiar în ziua în care starea de urgenţă va fi instituită pe teritoriul României, în contextul epidemiei de coronavirus. El are și un avertisment pentru români.

„Urmează aterizarea forțată în România "normală". Lucrul bine făcut rămâne doar un deziderat.

După dezastrul lăsat de PSD/ALDE, scadența a venit mai devreme din cauza coronavirusului. Ne ducem cu capul direct în zid cu toții! Haosul ce va urma ar fi putut fi limitat, dacă am fi avut oameni de stat la Cotroceni și la Palatul Victoria.

În loc să purceadă imediat la ajustarea cheltuielilor cu funcționarea statului bugetofag, liberalii s-au lansat și ei în populisme: au redus inutil câteva impozite în condiții de deficit bugetar major, au menținut toate pomenile psd-iste și au întreținut mincinos iluzia măririi pensiilor cu 40%.

Ba, mai mult, au copiat modelul PSD și au refuzat să ramburseze la zi TVA ul către firme.

ULTIMA ORĂ A fost produs PRIMUL VACCIN împotriva coronavirusului

Daca ar vrea sincer să sprijine mediul de afaceri, Florin Cîțu ar da dispoziție și ar aloca fondurile necesare pentru decontarea imediata la zi a concediilor medicale si de maternitate (atenție: la acest capitol există restanțe și de 6 luni!!!) precum și pentru rambursarea TVA-ului. (dacă tot se laudă cu buffer-ul din trezorerie, unde a blocat de fapt banii firmelor). Adică, cca 1,5 mld de euro!

Mii de firme viabile economic si aducătoare de venituri bugetare vor sucomba în urmatoarele 2-3 luni, iar iresponsabilul de la Finanțe le ține banii blocați.

După ce ne-a anunțat sfătos că nu are spațiu fiscal, fantasmagoricul Cîțu ne liniștește azi și anunță că lucrează la un pachet de sprijin al economiei de 1% din PIB. Deci ai sau nu spatiu fiscal, dom’ministru? Realizați cine gestionează finanțele publice în plină criză, când șomajul își va face din nou simțită prezența iar reducerile de salarii par inevitabile? Înțelegeți cine se va ocupa de datoria publică care va deveni greu finanțabilă?

Cu siguranță, în iulie-august rectificarea negativă va fi o certitudine iar planificarea bugetară își va arata adevarata față măsluită.
Atunci, populiștii liberali vor da vina pe coronavirus, scuza ipocrită perfectă pentru crasa lor incompetență.

Așteptat ca o izbăvire la populismul și demagogia socialiștilor acest guvern se dovedește a fi o imensă deziluzie. Cu câteva excepții, guvernarea Orbanului dâmbovițean nu este altceva decât o prelungire a coteriilor psd-iste, o viermuială de incompetenți apăruți peste noapte cât și o nemaintalnită sfidare a bunului simț și a Constituției prin simularea jocului democratic al anticipatelor.

Sincer? Puneți-vă centura de siguranță!”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.