Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România încă îl așteaptă: Franţa a intrat în valul 3 al pandemiei, anunță premierul Jean Castex

IBTimes UK
Turnul Eiffel, jandarmi/militari

Franţa a intrat într-”o formă al celui de-al treilea val” al epidemiei covid-19, ”caracterizată prin numeroase variante” ale noului coronavirus, declară marţi premierul Jean Castex, care plasează în continuare vaccinarea ”pe primul loc al strategiei” în lupta împotriva răspândirii bolii, relatează AFP.

În urma unui moment de reculegere în memoria celor aproximativ 90.000 de morţi din cauza covid-19, la invitaţia preşedintei grupului parlamentar al Partidului Socialist (PS), Valérie Rabault, Jean Castex a îndemnat la ”respectarea mai mult ca niciodată a gesturilor elementare care constituie de un an o garanţie solidară împotriva înaintării pandemiei”.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Situaţia epidemiologică este foate tensionată în mai multe departamente, în frunte cu Ile-de-France, unde serviciile de reanimare de la spital au atins pragul saturaţiei.

”Ce intenţionaţi să faceţi pentru a evita să ne lovim de zid?”, l-a întrebat Valérie Rabault pe şeful Guvernului, scrie news.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

”Aş pune, în momentul în care mă exprim, vaccinarea în primul rând al acestei strategii” în lupta împotriva covid-19, i-a răspuns Jean Castex, în contextul în care utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford este suspendată în Franţa şi în alte state membre UE.

”Ştim că vaccinarea masivă (...) este cea care ne va permite să ieşim” din pandemie, insistă şeful Guvernului.

Interpelat cu privire la ”disparităţi” repetate în repartizarea dozelor de vaccin în departamente, Jean Castex a răspuns că urmează o ”strategie teritorializată e gestionare”, pe care intenţionează să o ”continue”.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.