Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România începe ofensiva pentru îndeplinirea obiectivelor europene în perioada Președinției române a C.E.

Ministerul pentru IMM
Stefan Oprea

Prioritățile Uniunii Europene în domeniul Comerțului, din timpul președinției române a Consiliului Uniunii Europene, au fost discutate la București, de ministrul Ștefan-Radu Oprea cu Bernd Lange, președintele Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European. Cei doi oficiali au trecut în revistă dosarele legislative și nelegislative care vor fi gestionate în primul semestru din 2019.

”Prioritățile acestui mandat sunt corelate cu ideea de promovare a Uniunii Europene ca un actor global mai puternic, prin negocierea unor acorduri de comerț liber și a unui cadru de comerț internațional bazat pe reguli. Semnarea unui acord de comerț liber cu Vietnam este posibilă în primul semestru al anului viitor”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La întâlnirea a participat și Iuliu Winkler, europarlamentar.

Pe 23 ianuarie 2019, Ștefan-Radu Oprea va prezenta prioritățile președinției României la Bruxelles, în fața membrilor Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European, în audiere publică.”Vom arăta în cele 6 luni de președinție ca suntem o națiune puternică si responsabilă care știe regulile democrației și care știe ca Europa e casa noastră.” promite ministrul Ștefan-Radu Oprea convins ca “țara nostră va elimina în următoarea jumătate de an toate neclaritățile privind competențele României  și rolul ei în Uniunea Europeană.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.