Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România începe să simte că e toamnă - Duminică rece în jumătate de țară (prognoză)

F. P.
afectiuni-de-toamna

Duminică, în jumătatea nordică a țării se răcește semnificativ, iar la amiază, în zona Moldovei, vor fi doar 13 grade.

Pe partea sudică avem tot vreme caldă și temperaturi mai ridicate decât sâmbătă. În Muntenia se vor atinge chiar și 28 de grade. Vântul va agita atmosfera aproape peste tot, iar în nord, în centru și în ținuturile estice, se înnorează și o să plouă din când în când, potrivit stirileprotv.ro.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi cu soare, dar și înnorări și ploi din loc în loc. Vântul va agita atmosfera, iar temperaturile cresc ușor. La amiază se vor atinge 27 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, apar câteva ploi și vor fi și perioade cu soare, iar temperaturile se opresc la 26 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina predomină vremea închisă, o să plouă din când în când, iar temperaturile scad cu 9-10 grade față de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se răcește și la amiază vor fi cel mult 16 grade. Ploile apar pe suprafețe restrânse, iar în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, vor fi și precipitații mixte.

În vestul țării, atmosfera va fi schimbătoare, însă doar izolat o să plouă. Se arată trecător și soarele, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de sâmbătă.

În Transilvania, acum, dimineața, este cam rece în depresiuni și se semnalează ceață în unele zone. Mai târziu vor fi perioade cu soare, dar și înnorări și ploi slabe, iar la munte la altitudini mari o să fie lapoviță. Temperaturile, mai scăzute decât sâmbătă, vor ajunge la 19 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, o să plouă izolat îndeosebi în zonele de deal și de munte. În rest, găsim soare, vreme bună și maxime de 24 de grade.

În sudul țării e posibil să plouă în Lunca Dunării, mai ales în a doua parte a zilei. Predomină vremea frumoasă, însă vântul va crește în intensitate și va ajunge la viteze de până la 65 km/h. Temperaturile mai cresc puțin și ajung la 27-28 de grade, valori mai potrivite pentru o zi de vară.

Vremea în București

În București, sâmbătă rămânem cu vremea frumoasă și se mai încălzeste puțin. Temperatura urcă până la 28 de grade, însă vântul va agita atmosfera, cu viteze de 50-55 Km/h. Spre seară și luni noapte, e posibil să plouă.

Vremea la munte

La munte urmează o zi cam neplăcută, cu ploi și vânt puternic. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi rafale de peste 90 Km/h. Se răcește, iar în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, s-ar putea să cadă lapoviță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.