Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România își impune vocea în Uniunea Europeană - Ce solicitare a fost luată în considerare în timp record

Facebook
virgil popescu

România prin vocea ministrului Energiei Virgil Popescu, alături de Bulgaria și Grecia, au solicitat joi, 24 februarie, convocarea unui consiliu extraordinar al miniștrilor Energiei, după ce joi dimineața Rusia a atacat Ucraina.

La nici 24 de ore, solicitarea României, Bulgariei și Greciei, a fost onorată, iar Franța, care asigură președinția UE, a convocat pentru luni reuniunea extraordinară a Consiliului Energiei.

”În urma acțiunii comune pe care am realizat-o cu omologii mei din Bulgaria, Alexander Nikolov, și din Grecia, Kostas Skrekas, luni, 28 februarie, la Bruxelles, va fi organizată o reuniune extraordinară a Consiliului Energie. Franța, care deține președinția UE, prin vocea colegei mele Barbara Pompili, ministrul Tranziției Ecologice, a dat curs solicitării noastre. Luni vom avea discuții politice cu privire la teme de actualitate în contextul curent, cu accent pe securitatea aprovizionării și creșterea prețurilor la energie. Este nevoie să avem o voce comună, să acționăm uniți și să sancționăm, la unison, actele de agresiune începute de Rusia la adresa Ucrainei. Așa cum am mai spus vocea României este respectată de partenerii europeni și internaționali. Suntem un stat care are ceva de spus, care este un partener de încredere pentru statele din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.