Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, la masa 'greilor' Uniunii Europene

Facebook
negocieri Romania Franta Germania

România, la aceeași masă cu Franța și Germania, discutând de la egal la egal! Nu, nu este vorba despre vreun scenariu de film. România a cunoscut bune și rele în cei zece ani de apartenență la Uniunea Europeană, cel mai important lucru întâmplat națiunii noaste după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Dincolo de mizele mărunte care umplu zilele, adevărul este că acum se elaborează planul unei noi Uniuni Europene, din care suntem parte și la care va trebui să ne adecvăm ca să rămânem pe harta care contează.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, gest NEAŞTEPTAT. Pe cine invită Administraţia Prezidenţială la parada de 1 Decembrie - VIDEO

content-image

sursa foto: Facebook

Mult comentata ambiție a României de a intra în nucleul dur european este din ce în ce mai aproape de a deveni realitate. Prima dovadă a acestui pas important pentru România este întâlnirea trilaterală organizată în premieră între miniștrii afacerilor europene din Germania, Franța și România.

Discuțiile s-au purtat despre viitorul Europei, proiectele comune din domenii cheie pentru dezvoltarea Uniunii, viitorul buget european dar și apropiata președinție română a Consiliului Uniunii Europene. Interesant e că omul care a reușit să pună România la masa granzilor este ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care în ultimele luni a reușit să viziteze majoritatea cancelariilor de pe Bătrânul Continent, promovând mesajul că România dorește să joace un rol din ce în ce mai important în plan european.

Negrescu a avut întrevederi cu Michael Roth, ministru german de stat pentru Europa, respectiv cu ministrul francez însărcinat cu Afacerile Europene, Nathalie Loiseau.

„Să fii la masa discuțiilor este esențial. Să nu uităm că România va celebra centenarul Marii Uniri și va deține președinția Consiliului Uniunii Europene într-o perioadă foarte complicată în mersul proiectului european. Avem șansa de a participa mai consistent la refondarea Uniunii Europene, iar dialogul acesta nu trebuie să aștepte Summit-ul de la Sibiu, din 2019“, ne-au dezvăluit surse diplomatice.

Citeşte şi: Ministrul Energiei pune PUNCT scandalului declanşat de Transgaz: 'Stocurile de combustibili, mai mari decât necesarul estimat' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.