Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România mai așteaptă: Austria anunță 'revenirea la normalitate'

Inquam Photos / George Calin
kurz iohannis

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat vineri noi relaxări ale restricţiilor antiepidemice anti-COVID-19 şi a promis ''o revenire la normalitate în vară'', relatează agenţia EFE.

Începând din 10 iunie barurile şi restaurantele vor putea funcţiona în Austria până la miezul nopţii, faţă de ora 22:00 în prezent, scrie Agerpres.ro.

Grupurile de persoane în localuri vor putea fi de maxim 8 în interior şi 16 în exterior, faţă de 4 şi, respectiv, 10 în prezent, iar distanţa dintre grupuri va fi redusă la un metru.

Pentru evenimentele culturale spaţiul ocupat va creşte de la maxim 50% din capacitate la 75%, dar nu mai mult de 1.500 de persoane în interior şi 3.000 la evenimentele în aer liber.

Va fi de asemenea eliminată obligativitatea purtării măştii în exterior la evenimentele culturale şi recreative, inclusiv în cazul chelnerilor.

Dacă tendinţa scăderii noilor cazuri de COVID-19 se menţine, guvernul de la Viena ar putea lua în calcul şi relaxarea altor măsuri începând cu 1 iulie, cum ar fi purtarea obligatorie a măştii, cu excepţia transportului public şi a spaţiilor comerciale, limitarea participării la evenimentele culturale şi organizarea marilor evenimente private, precum nunţile.

În ultimele 24 de ore, Austria a înregistrat 541 de noi cazuri de COVID-19, cu peste 100 mai puţine faţă de vinerea trecută, şi 15 noi decese asociate acestei boli, în timp ce mai mult de 45% din populaţia acestei ţări a primit cel puţin prima doză de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.