Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, menționată în aprecierile secretarului general al NATO către Donald Trump

www.antena3.ro
Trump Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a adresat joi cuvinte de laudă preşedintelui american Donald Trump, pentru rolul său în stimularea majorării cheltuielilor de apărare de către state membre ale NATO, printre aceste ţări numărându-se şi România, informează vineri dpa, preia Agerpres.

Stoltenberg l-a felicitat pe Trump pentru "leadership-ul său în problema majorării cheltuielilor pentru apărare, pentru că este foarte important ca noi toţi să contribuim mai mult la securitatea noastră comună".

Vezi și: MApN anunță opt programe complexe de modernizare și înzestrare a Armatei Române

Potrivit lui Stoltenberg, acţiunile lui Trump "au avut un impact real şi am văzut aceasta pentru că toţi aliaţii... au majorat cu miliarde acest buget". "Aceasta este important, pentru că trăim într-o lume tot mai impredictibilă şi în aceste condiţii avem nevoie de un NATO puternic şi de investiţii mai mari în securitatea noastră", a adăugat Stoltenberg.

Statele membre ale NATO au convenit să contribuie cu 2% din Produsul lor Intern Brut (PIB) la un NATO mai puternic, însă de atunci preşedintele Trump a atenţionat pe multe dintre ele că nu-şi ţin promisiunile.

Vezi și: Polonia este hotărâtă să implice forțele ONU în Ucraina

La rândul său, Trump a recunoscut un progres în creşterea contribuţiilor. "Suntem încântaţi să vă informăm că anul acesta, ca rezultat al eforturilor noastre comune, am asistat la cea mai mare creştere a cheltuielilor (pentru apărare) din ultimul sfert de secol din partea statelor membre europene şi a Canadei", a declarat Trump, felicitându-l pe Stoltenberg.

El a felicitat alte şapte state membre ale NATO, care alături de SUA vor atinge pragul de 2% din PIB contribuţii alocate pentru apărare: Polonia, România, Estonia, Letonia, Lituania, Grecia şi Marea Britanie.

Dar, la fel cum a făcut şi în trecut, Trump a arătat cu degetul spre Germania pentru "deficitul ei de durată în ceea ce priveşte contribuţiile pentru apărare".

Vezi și: Oficial iranian avertizează: 'Politici veninoase nu aduc niciun beneficiu Statelor Unite'

Jens Stoltenberg s-a deplasat la Washington pentru a purta discuţii înainte de summitul NATO programat să aibă loc în iulie la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.