Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România paralelă este foarte bine! Petrece, nu are restricții și prosperă în voie (SURSE)

stiripesurse.ro
petrecere

Restricțiile de tot felul au scos lumea în stradă. Pentru a V-a zi consecutiv în toată țara, chiar și în zone în care niciodată nu a existat așa ceva, lumea a ieșit pe străzi în ciuda amenzilor severe și a constrângerilor impuse pentru a protesta. Mâna statului e destul de dură și nu puține au fost cazurile când cetățenii au fost loviți, presați cu gaze lacrimogene, cu bastoane sau  pur și simplu ”liniștiți” cu amenzi ireale.

Vezi și: Protestatarii sfidează Jandarmeria! Cu toate că sunt amendați în fiecare zi, tot ies la protest: au fost date 444 de amenzi într-un total de peste 264.250 lei

OFICIAL România e în Valul 3 al pandemiei cu noul tip de coronavirus și restricțiile cresc în intensitate de la o zi la alta.

NEOFICIAL România se descurcă cum poate... ȘI POATE! În întreaga țară, în special în marile orașe și periferiile acestora, s-a dezvoltat o ROMÂNIE PARALELĂ. În această România petrecerile sunt la ordinea zilei – botezuri, nunți, zile de naștere sau pur si simplu petreceri se organizează fără nici o problemă.

STIRIPESURSE.RO a aflat de adevărate rețele de apartamente, case și alte tipuri de locații care se închiriază în aceste scopuri. Din când în când din neațenție sau ”la înțelege cu garda” câte o astfel de locație este deconspirată (vezi aici un ex.). Unele locații sunt chiar foarte bine ”aranjate”: ”Pereții sunt antifonați și folosim și tot felul de alte chestii care să oprească zgomotul să se audă din exterior”, susține pentru STIRIPESURSE.RO unul din cei implicați în fenomen.

Astfel de locații nu sunt prea greu de găsit. Responsabilii unor astfel de locații susțin că de când au fost reintroduse restricțiile cei ”din domeniul acesta” au căutat debușee pentru că ”piață este”.

”De obicei se merge pe recomandare. Nu prea au fost cazuri de denunț pentru că mai toți participanții se cunosc cumva între ei. Dacă nu direct... au cunoscuți, prieteni, prieteni ai prietenilor care îi recomandă”, susține unul din cei implicați în fenomen.

Lucrurile par să meargă ca unse și fiecare zi în plus de restricții îngroașă numărul participanților, dar și buzunarele organizatorilor: ”Merge, merge foarte bine și îmi pare rău că nu am început încă de la primele restricții de anul viitor. Poate atunci ne-a fost tuturor frică pentru că nu știam ce va fi, ce e cu virusul ăsta și care sunt toate prostelile care îl însoțesc. Din ce știu eu nu au fost cazuri de infecții după și știu asta de la participanți pe care îi tot întâlnesc și nu am auzit de plângeri. Oamenii vor să se distreze și punct!”, a spus un alt fin cunoscător al fenomenului implicat în el de 4 luni.

Participanții plătesc o taxă către ”gazdă”, cash, organizează distracția și pleacă. Dacă cumva locația este descoperită proprietarul nu își asumă nici un risc pentru că a închiriat o locație și nu este organizator. ”Risc cel mult o amendă acolo. O plătesc că nu vreau să fiu luat la ochi și după 2-3 zile repun locația în circuit. Nu poți sta mai mult că e nebunie cu cererile”, susține un alt proprietar de locație.

Un fenomen interesat povestit de unul din cei de mai sus se întâmplă în aceste zile de când au început protestele: ”M-am trezit cu unii cu care bătusem palma pentru o zi de naștere să vin în locație rupți în fund, destul de afumați și unii chiar cu niște vânătăi. Mi-au zis că s-au distrat cu miliția și acum au și mai tare chef de distracție și că mâine o iau de la capăt”.

Locațiile sunt cam pentru toate buzunarele. Se găsesc de la apartamente goale, case goale în orașe până la locații de lux (cu bar, chelneri, dansatoare, DJ) în jurul Capitalei sau al marilor orașe. Veniturile sunt consistente pentru organizatori, cererea în creștere și nu de puține ori anumite autorități cunosc adevărul, dar se fac a nu vedea nimic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.